BG Boatguard

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Podjetje BG Boatguard razvija energetsko učinkovito napravo za daljinsko vodenje in nadzor plovil. Lastnikom plovil omogoča nadzor stanja njihovega plovila prek mobilne naprave in aplikacije, medtem ko niso v bližini. Rešitev BOATGUARD tako nadzoruje naprave, ki so ključnega pomena za varnost plovila in lastniku pošlje alarm na pametni telefon, ko le-te ne delujejo pravilno. Spremlja stanje akumulatorja, nivo kalužne vode, GPS lokacijo in status drenažne črpalke.
 

Produkt in uporabna vrednost

Večina lastnikov, ki svoje plovilo (jadrnico ali jahto) prek celega leta pustijo privezana v marini, to plovilo uporabljajo le nekaj tednov na leto, preostali čas pa plovilo sameva. Tako je drag, prestižen kos premoženja, vse leto izpostavljen ostrim pogojem - slana voda, vročina, mraz, veter, valovi, lastnika pa skrbi, kaj se s plovilom dogaja.

Ciljna skupina so lastniki plovil, ki svoje plovilo puščajo v marini čec mesecev ali celo leto, predvsem lastniki 7-14 m velikih jadrnic in jaht, ki predstavljajo 80% vseh plovil v marinah. Njihov produkt jim omogoča nadzor nad sistemi, ki so najbolj pomembni za varnost in udobje plovila.
 

Konkurenčna prednost

Njihova prva konkurenčna prednost je izjemno nizka poraba energije (le 2mA), kar omogoča delovanje naprave skozi celo leto, tudi pozimi. Druga pa je modularna zasnova sistema, ki omogoča razširitve s poljubnim številom senzorjev in aktuatorjev. Rezultat je produkt, ki ga je mogoče povsem prilagoditi potrebam posameznega kupca.
 

Poslovni model in kupci

Trenutno strankam prodajo izdelek, ki v ceni vključuje tudi naročnino na storitev za eno leto, po tem pa bo stranka plačevala letno naročnino na storitev prenosa podatkov.
 

Nov produkt Engineguard

Hkrati so razvili nov produkt, in sicer Engineguard, prvi samostojni alarm in sistem za sledenje za zaščito izvenkrmnih motorjev pred krajo. Ima neodvisen vir električne energije, tako da je preprost za namestitev. Namestite ga znotraj izvenkrmnega motorja in priključite sosednji kabel na plovilo. Alarm se sproži le v primeru kraje in pošlje opozorilo lastniku na pametni telefon ter prikazuje lokacijo izvenkrmnega motorja na zemljevidu.
 

Kontaktni podatki  

Naslov: BG BOATGUARD d.o.o., Cesta Franceta Prešerna 61, 4270 Jesenice
Email: miha.krisch@boatguard.com
Spletna stran: www.boatguard.com
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana
 


 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Miha Krisch, CEO
Marko Klobčič, razvoj hardvera in firmvera
Marko Dudić, razvoj mobilne aplikacije in strežniškega softvera
Janez Mesarič, oblikovalec
Investitorji
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
LinkedIn