Allbatron

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Podjetje Allbatron razvija plačilni sistem LYRA WALLET, namenjenega tako študentom kot univerzam, s katerim lahko študentje prek računalnika oz. mobilnega telefona plačujejo račune za študijske obveznosti. Spletna aplikacija pomaga pri informatizaciji univerz in znatno olajša delo zaposlenim v visokošolskemu sistemu, saj omogoča enotno bazo študentov z enotnim sistemom plačil. Hkrati študentom olajša in poceni plačevanje študijskih obveznosti.
 

Problem in uporabna vrednost

Njihov produkt je trenutno usmerjen na celotno balkansko regijo, predvsem Makedonijo, Albanijo in Turčijo. Analize so namreč pokazale, da ima velika večina tamkajšnjih univerz razdrobljen plačilni sistem univerzitetnih storitev. To pomeni, da se študijske obveznosti ne plačujejo vse v enem znesku na začetku leta, temveč študenti tekom leta v povprečju dobijo 30 računov in vse plačujejo ročno.  Za vsak izpit oziroma katerokoli transakcijo je najprej v referatu potrebno dvigniti položnico, jo nato plačati in odnesti potrdilo o plačilu nazaj v referat. Posledično nastaja velika zmeda, ki vključuje veliko nepotrebne birokracije.
 
Zato je podjetje Allbatron razvilo plačilni sistem LYRA WALLET, s katerim bodo lahko študenti prek računalnika oz. mobilnega telefona plačevali račune. Nov plačilni sistem znatno olajša delo zaposlenim v visokošolskemu sistemu, študentom pa poceni plačevanje obveznosti.
 
 

Konkurenčna prednost

S sodelovanjem z Državno univerzo v Tetovem (DUT) so dobili vse potrebne informacije za razvoj aplikacije LYRA WALLET, s pomočjo katere so odpravili vse probleme, ki so jih imeli na univerzi. Zato je z njihovo rešitvijo plačevanje študijskih storitev cenejše, spletna denarnica je dosegljiva kjerkoli in kadarkoli. Univerza prihrani veliko časa in ima manj birokracije, omogočen ji je elektronski pregled nad vsemi transakcijami, hkrati pa prek sistema dobi dostop do celotne elektronske baze študentov.
 
Njihova glavna prednost pred konkurenti je, da je aplikacija oziroma plačilni sistem direktno vezana na LMS (Learning management system) univerz in so posledično stroški nižji. V kolikor nimajo LMS, ponujajo celoten sistem IS LYRA, ki vključuje aplikacijo LYRA WALLET.
 

Poslovni model in kupci

Prihodke bodo ustvarjali s provizijami za vsako izvedeno plačilo prek sistema LYRA WALLET. Državna univerza v Tetovu ima okoli 15.000  študentov, kjer opravi vsak študent več kot 30 transakcij na študijsko leto, kar znese 365.000 transakcij letno. To predstavlja približno 210.000 evrov, kar predstavlja njihov potencialni letni prihodek iz ene univerze.
 
Podoben poslovni model bodo uporabljali pri ostalih univerzah ter pri transakcijah prek mobilnega telefona. V Tetovu so z državno univerzo že podpisali pogodbo o implementaciji aplikacije LYRA WALLET.
 
V prihodnjem letu načrtujejo aplikacijo namestili še na makedonsko univerzo Sv. Klimenta Ohridskega v Bitoli, na turško univerzo Namik Kemal ter albansko državno univerzo v Tirani. Po namestitvi aplikacije na te univerze nameravajo ostale potencialne stranke pridobiti osebno ter prek vzpostavljene mreže kontaktov na omenjenih trgih.  
 

Kontaktni podatki  

Naslov: Allbatron d.o.o., Aškerčeva ulica 14, 3000 Celje
Članstvo v SIO: /
 


 
Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Aslan Ibrahimi, CEO
Martin Povh, CTO
Luki Nuredini, finance
Miha Pulko, vodja razvoja
Peter Žagar, grafični oblikovalec
Ivana Pranjić, prevodi in lektura
Gregor Felkar, razvoj
Investitorji
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn