ADORA-MED

 /5.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
 
Podjetje Adora-Med razvija in trži brezdotični displej ADORA, ki omogoča kirurgom pregledovanje informacij o pacientu med operativnimi posegi s preprostimi ročnimi kretnjami in glasovnimi ukazi. Inovativna rešitev, ki kirurgu pomaga dostopati do podatkov znotraj sterilnega polja, krajša čas operacijskih posegov, zmanjšuje stres zdravnika, pomaga varčevati pri potrošnem materialu in zagotavlja večjo varnost za pacienta.
 

Problem in uporabna vrednost

ADORA je zdravnikov interaktivni asistent, ki omogoča edinstven prikaz informacij o bolniku pred in med operacijskimi posegi. S pomočjo razpoznave gibov oz. kretenj in zvoka zagotavlja enostavnejšo, naravnejšo in učinkovitejšo komunikacijo človek-računalnik ter omogoča kirurgu dostop do podatkov znotraj sterilnega polja. Tako krajša čas operacijskih posegov, zmanjšuje stres zdravnika, privarčuje material ter skrbi za varnost pacienta (krajši čas anestezije).
 
Informacijska rešitev ADORA omogoča, da si zdravnik sam, s preprostimi gibi ali glasovnimi ukazi, ogleda dokumentacijo (slikovne preiskave, izvidi, drugi pomembni podatki) z vseh zornih kotov. Torej le dvigne pogled in uporabi roko. To so dosegli z uporabo naprednih brezdotičnih vmesnikov.

 
 
 

Konkurenčna prednost

Obstajajo podjetja, ki se ukvarjajo z brezdotičnimi vmesniki za upravljanje medicinskih podatkov. Ključna prednost rešitve ADORA pred njimi je osredotočenost na kirurge. To so dosegli s tesnim sodelovanjem z UKC Maribor, pri čemer so bili kirurgi bistveni pri razvoju informacijske rešitve. Prav tako se ADORA dinamično povezuje z obstoječimi bolnišničnimi informacijskimi sistemi. Pri tem komunicira prek uveljavljenih, standardnih informacijsko-medicinskih jezikov.
 
Brezdotična interakcija je realizirana s pomočjo naprednih senzorjev in lastno razvite programske opreme za glasovno komunikacijo in zaznavo oz. prepoznavo kretenj. Rešitev ADORA se preprosto vključi v obstoječe informacijske rešitve, ki se uporabljajo v bolnišnicah.
 

Poslovni model in kupci

ADORA bo tržila svoje produkte bolnicam ter privatnim kirurškim in ostalim ambulantam, ki stavijo na kakovostne storitve in kader ter minimalne čakalne dobe. ADORA ponuja fleksibilen licenčni model, ki se prilagodi glede na želje naročnika. Ponujajo licence za zdravnika uporabnika ali licence glede na operacijsko dvorano oz. operacijski poseg.
 

Finalisti tekmovanja Start:up leta 2016

ADORA | Start:up Slovenia 2016 finalist from SAMINO on Vimeo.

 

Kontaktni podatki  

Naslov: ADORA-MED d.o.o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor
Spletna stran: www.adora-med.com
Članstvo v SIO: Tovarna podjemov Maribor
 

 

 
 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Kristjan Košič, CEO
Matej Vogrinčič
Andraž Leitgeb
Zedin Salkanović
Investitorji
SPS SK50 - generacija jesen 2014
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn