Vvindria

 /5.8.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Podjetje Vvindria je specializirano za vremenske napovedi z visoko ločljivostjo. Razvija spletno in mobilno aplikacijo Windria, ki kot odličen pripomoček za pomorščake in jadralce z interaktivnim zemljevidom vetrov rešuje pereče težave s predvidevanjem vremena ter načrtovanjem pomorskih poti glede na vremenske razmere.
 

Problem in uporabna vrednost 

Rešitev Windria tako prikazuje najbolj ažurne podatke o hitrosti in smeri vetrov, plimovanju, morskih tokovih in konturi ter smeri valov, s s svojo tehnološko dovršenostjo pa zagotavlja zelo natančno splošno vremensko napoved.
 
Za pomorščake oz. profesionalne in rekreativne jadralce ter navdušence nad vodnimi športi je načrtovanje poti na osnovi statičnih slik in vremenskih kart z nizko resolucijo, ki jih prikazujejo lokalni vremenski servisi, zelo težavno. Vse to povzroča negotovost in veliko samostojnega preučevanja vremena. 
 

Konkurenčna prednost

Rešitev Windria, ki vreme procesira v oblaku, se pozicionira kot svetovno najbolj natančno orodje za vremenu prilagojeno načrtovanje poti na morju. V primerjavi z drugimi rešitvami, ki jih trenutno uporabljajo pomorščaki in jadralci, napovedi vetra prikazuje na zemljevidu in ne v tabelah, s podatki pokriva široko področje in na osnovi najnovejših vremenskih modelov zagotavlja zelo podrobne in natančne podatke.
 
Testna Facebook promocijska kampanja je pokazala, da so številni uporabniki pripravljeni plačati mesečno ali letno za tovrstno rešitev, ki bo najprej oskrbela svoje privržence na Jadranu, nato pa na vseh področjih, kjer je jadranje priljubljena oblika rekreacije.
 

Nov produkt Stormia

Zaradi zaznanih potreb na trgu rešitvijo Windria, so razvili spletno in mobilno aplikacijo, imenovano Stormia, ki prikazuje radarske podatke za Evropo in ZDA v realnem času. Z uporabo naprednih algoritmov računalniškega vida in radarskih podatkov lahko z zanesljivostjo napovedo dež napovedi v naslednjih 60 minutah.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: Vvindria d.o.o., Bela Cerkev 10, Šmarješke Toplice 8220 
Email: matjaz@windria.net
Članstvo v SIO: /


 
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Matjaž Mrgole, direktor, vodja razvoja
Friedhelm Filler, vodja marketinga
Investitorji
SPS SK75 - generacija pomlad 2015
Drugi podatki
Facebook