Vanderlust

 /5.8.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
TravelStarter je globalna spletna platforma za množično financiranje oz. ”crowdfunding”, namenjen izključno projektom s področja turizma in potovanj. Lokalni turistični projekti so na njej deležni promocije in pozornosti med popotniki iz vsega sveta, ki iščejo predvsem inovativna in sveža doživetja.
 

Problem in uporabna vrednost

Na platformi TravelStarter uporabnik po tem, ko izbere svojo turistično destinacijo, dobi vpogled v večinoma družinske turistične zgodbe, ki imajo velik potencial, a jim primanjkuje sredstev za financiranje idej. Gostje in popotniki, ki podprejo posamezen projekt, postanejo del pristne lokalne zgodbe in pomenljive izkušnje, hkrati pa prejmejo od pet do dvesto evrov vredno nagrado. To je lahko prenočitev v hostlu, ki so ga pomagali odpreti, tradicionalno domačo večerjo v penzionu, katerega obnovo so podprli ali bivanje in potepanje pod okriljem ponudnika, ki bo z njihovimi prispevki lahko obogatil svoj program.  
 

Uporabniki in trg

Zgodnji uporabniki platforme – za letos jih načrtujejo že 50, so ponudniki lokalnih storitev iz držav, ki temeljijo na turizmu (Španija, Grčija, Mediteran in Azija). Na drugi strani so zgodnji podporniki, katerim TravelStarter omogoča iskanje tako po vsebini projekta kot tudi po destinacijah. Hkrati pa jim zagotavlja edinstvena doživetja, ki so običajno težje dostopna, dražja in zahtevajo več organizacije.
 

Konkurenčna prednost

Poleg dejstva, da gre za prvo tovrstno rešitev na globalnem trgu, TravelStarter ključne konkurenčne prednosti dosega tudi z izkušeno, v popotniškem turizmu in množičnem financiranju prekaljeno ekipo.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: Vanderlust d.o.o., Ajdovščina 1, 1000 Ljubljana 
Email: anushka@travelstarter.com
Spletna stran: www.travelstarter.com
Članstvo v SIO: / 
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Anuška Cerovšek Beltram, direktorica
Blaž Jemc, razvoj
Jernej Lipovec
Syed Bashar
Investitorji
STAL turizem in trgovina, d.o.o. 
SMARTCITIES, družba za investiranje, d.o.o.
SPS SK75 - generacija pomlad 2015
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn