U2G

 /5.8.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Podjetje U2G razvija spletno in mobilno platformo Sportwip, ki sodi v kategorijo korporativnega wellnessa. Povezana je z nosljivimi napravami, podjetjem pa s pomočjo športnih aktivnosti in dogodkov, h katerim spodbujajo svoje zaposlene, pomaga izboljšati notranjo klimo in kulturo, produktivnost, zdravstveno stanje, aktivnost ter pripadnost podjetju, posledično pa znižuje tudi stroške zdravstvenega zavarovanja.
 
Platformi Sportwip zaupajo predvsem podjetja, ki imajo od sto do 1.500 zaposlenih s povprečno starostjo 35 let. Običajno delujejo v branži prehranskih dopolnil oz. izdelkov in storitev na področju zdravja in fitnesa, kot svojo vrednoto pa izpostavljajo tudi zdrav življenjski slog.
 

Uporabna vrednost

Sportwip podjetja uporabljajo namesto tradicionalnih korporativnih programov, kot so različne in številne table oz. tabele, platforme in aplikacije ter intranetni prispevki ali objave, ob katerih zaposleni kaj hitro izgubijo pregled in posledično postanejo pasivni.
 

Konkurenčna prednost

Platforma, ki posredno rešuje tudi problem pomanjkanja motivacije in pa trajne uporabe nosljivih naprav ter aplikacij za sledenje športnih aktivnosti, svojo bistveno konkurenčno prednost dosega z modularno zasnovo, pri kateri podjetja s pomočjo posameznih gradnikov oblikujejo unikatno aplikacijo, prilagojeno svoji notranji kulturi in blagovni znamki. Hkrati pa jim povezave ameriškega pospeševalnika Seed Sumo, v katerega so bili sprejeti junija 2014, pomagajo dostopati do strank iz uglednih seznamov, kot sta Fortune 500 in Aggies 100.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: U2G d.o.o., Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor 
Spletna stran: www.sportwip.com
Članstvo v SIO: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru 
 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Živana Žerjal, direktorica
Sandi Vidovič, direktor razvoja
Aljaž Štraser, razvoj mobilne platforme 
Rok Avberšek, razvoj web platforme 
Matjaž Kovačič, programer 
Tilen Mlinar, programer  
Investitorji
Ameriški pospeševalnik Seed Sumo
SPS SK75 - generacija pomlad 2015
Drugi podatki
Facebook
Twitter
LinkedIn