INTECH

 /5.8.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
 
Podjetje Intech je razvilo inovativen sistem Paywiser za obdelavo plačil. Njihov poudarek je v izvajanju poslovnih rešitev, kot so vplačila, ponavljajoča se plačila, različne usmerjene plačilne rešitve za različne panoge, rešitve mobilnega plačevanja in POS plačevanje. Podjetje je v preteklosti razvilo tudi inovativen sistem za brezgotovinsko plačevanje (denimo z nepovratnimi karticami ali zapestnicami), ki na množičnih dogodkih in prireditvah rešuje probleme poslovanja z gotovino.
 

Problem in uporabna vrednost

Sistem znotraj zaprtega plačilnega kroga – na dogodku ali denimo znotraj hotelskega kompleksa – uporabnikom omogoča varno, hitro in enostavno polnjenje, plačevanje ter vračanje naloženih sredstev. Polog dobroimetja se izvrši prek spletne strani, mobilne aplikacije, samopostrežnega ali POS terminala. Plačevanje poteka prek mobilne aplikacije, kjer so sredstva shranjena na virtualnem profilu uporabnika, vračilo sredstev pa se izvrši uporabniku direktno na bančni račun.
 
Obiskovalcem prireditev je tako prihranjeno mučno čakanje v dolgih vrstah ter iskanje bankomata, če jim zmanjka gotovine oziroma dobroimetja, pa tudi enostaven nadzor nad porabo sredstev. Organizatorjem dogodkov pa na drugi strani sistem rešuje težave, do katerih prihaja zaradi varovanja, hrambe in prevoza gotovina, prerivanja v vrstah in množičnih navalov, vračanjem drobiža ali kompliciranih postopkov vračanja denarja v primeru odpovedi dogodka.
 

Konkurenčna prednost in poslovni model

Integrativni sistema za polnjenje, plačevanje in vračanje sredstev v zaprtem krogu je prvi te vrste na trgu in omogoča enostavno adaptacijo znotraj obstoječih sistemov za plačevanje na dogodkih. Programsko opremo in informacijski sistem na mobilni aplikaciji te spletni strani bo podjetje skušalo zaščititi. Odličen položaj pa jim zagotavljajo tudi izkušnje v panogi in partnerstvo s podjetji v branži ter podpora največjih kartičnih procesorjev podjetja MasterCard. 

Ekipa, ki je v desetih letih izvedla že številne večje projekte na področju plačevanja in mobilnega plačevanja, bo uporabo sistema zaračunavala končnim uporabnikom oz. obiskovalcem dogodkov, ki bodo za posamezen polog na virtualni račun in za vračilo sredstev na bančni račun plačali provizijo.
 

Kontaktni podatki   

Naslov: INTECH d.o.o., Slovenska 54, 1000 Ljubljana
Email: igor@intech.si
Spletna stran: https://paywiser.eu
Članstvo v SIO: Tehnološki park Ljubljana 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
> Nazaj na vse
Ekipa
Igor Lavrih, direktor 
Denis Moder, vodja razvoja
Marko Čuk, vodja dizajna
Mateja Žmauc, marketing in prodaja
Investitorji
Simona Šabjan
SPS SK75 - generacija pomlad 2015
Drugi podatki
Facebook