Anigmoteh

 
Podjetje Anigmoteh je specialist za razvoj in trženje brezdotičnih stikal, ki temeljijo na senzorjih bližine. Učinkovito in estetsko nadomeščajo gumbe in mehanska stikala, in se jih uporablja za nadziranje osvetljenosti, vrat, rolet, žaluzij ... Njihova tehnologija omogoča, da stikala postanejo skoraj nevidna ali polepšajo izgled notranjega prostora v skladu s trendi, ki jih postavijo arhitekti, notranji oblikovalci in končni uporabniki.


Sofisticiran, tehnološko dovršen izdelek

Brezdotična stikala Anigmo ponujajo unikaten dizajn, izboljšano funkcionalnost in so sofisticiran, moderen izdelek, skrit v stenah prostorov, za vse ljubitelje prostorske oblikovalske dovršenosti. Vse, kar se vidi, je le pokrivalna ploščica, ki je z magneti pritrjena k stikalu, ob zamahu z roko pa nudijo odlično uporabniško izkušnjo.
 
 
 

Številne prednosti

Če se kupec odloči za eno od standardnih ploščic iz naravnih materialov kot so steklo, les, kamen in keramika, je skupna cena ista, kot bi bila cena mehanskih stikal. So množično proizvedena. Za bolj zahtevne kupce ponujajo ročno narejene pokrivalne ploščice iz redkih materialov, sicer pa stikala odlikuje več prednosti:
  • Preprosta uporaba. Brezdotično stikalo je aktivirano s preprostim, ne preveč natančnim mahanjem roke pred površino stikala. S tem je uporaba omogočena tudi invalidom in osebam s telesnimi okvarami. Ta značilnost naredi stikalo popolno za namestitev v objektih, kjer imajo uporabniki omejene motorične sposobnosti, kot na primer v domovih za ostarele in bolnišnicah.
  • Odprava fizičnega kontakta je odlična rešitev povsod, kjer obstaja potreba po nadzoru bacilov in patogenih mikroorganizmov.
  • Stikalo je zlahka okolju zaprto, kar omogoča uporabo tam, kjer se nahajajo nevarne snovi.
  • Če je stikalo nameščeno za vzdržljivim materialom, je lahko zaščiteno pred zlorabo in vandalizmom, kar je primerno za lokacije, kjer se nahajajo šole in vzgojni zavodi.
  • Pritrditev dekorativnih/zaščitnih ploščic brez vijakov olajša odstranitev, kar omogoča pogosto in temeljito čiščenje ter celo sterilizacijo.
  • Estetske možnosti brezdotičnih stikal so neomejene. Vidni del ne zahteva nobenih lukenj ali odprtin. Stikalna ploščica je lahko narejena v različnih oblikah in iz različnih materialov, zato je primerna za vsak stil notranjega oblikovanja.
 

Razvili so nov trg

Na trgu ni proizvajalca, ki bi ponujal podobne izdelke. Čeprav je brezdotično stikalo namenjeno masovni proizvednji, bi lahko podjetje za celoten produkt zahtevalo visoko ceno. Na trgu za isto ceno ponujajo veliko več kot konkurenti in so razvili popolnoma nov visokokakovosten trg. Njihova jasna prednost pred konkurenti leži v nekaterih tržnih nišah, kot na primer zdravstvena industrija, ki ima veliko potrebo po higieni in sterilnosti.
 

Ciljni kupci

Podjetje se osredotoča na B2B trg. Ozaveščajo arhitekte, notranje oblikovalce in monterje skozi oglaševanje v specializiranih medijih, odnose z javnostmi, obiskujejo sejme in iščejo neposredne kontakte. Njihov največji izziv za podjetje pa je najti zanesljive in učinkovite distributerje na ciljnih trgih.
 

Inovacija leta 2009

V podjetju imajo poglobljeno znanje o ciljnih trgih, ki so ga pridobili na sejmih in z neposrednimi stiki s strokovnjaki tega področja. Raziskave in razvoj so domena podjetja, medtem, ko je proizvodnja zaupana zunanjih specializiranim proizvajalcem. Za svojo inovacijo so dobili veliko nagrad, med drugim tudi zlato priznanje GZS za najboljšo inovacijo leta 2009.
 

Povezave


 


 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelj
Čenčur Marko
Inovativni izdelki
Anigmo brezdotična stikala
Vključenost v programe
Go:Global Slovenija udeleženec 2012, 1:1 event
INO
Drugi podatki
Spletna stran: www.anigmo.com 
Leto ustanovitve: 2011