TMG-BMC

 
TMG-BMC je visokotehnološko biotehnično in kineziološko podjetje, ki razvija programe za optimizacijo procesov treninga in rehabilitacije vrhunskih šprtnikov ter splošno fizioterapijo in mehanske zahteve. Razvili so tudi Senstension - zmogljivo orodje za razične meritve mišic in tetiv v športu, medicini, medicini dela ter diagnostičnih raziskavah, ki zagotavlja natančne, ne-invazivne in stroškovno učinkovite diagnoze in zdravljenja. 

Ustvarjalci in razvijalci tenziomiografije (TMG), so svoje edinstvene produkte in tehnike že uspešno ponudili odjemalcem, kot je elitni nogometni klub FC Barcelona in drugim vodilnim medicinskim ter raziskovalnim institucijam. Trenutno se podjetje specializira za optimizacijo treninga, diagnostiko mišic, lastnosti krčenja, biomehaniko mišic, optimizacijo gibanja, lokalno mišično utrujenost, razvitje hitrosti in preprečevanje poškodb.
 

Senstension za meritve mišic in tetiv

Njihovo zmogljivo orodje Senstension omogoča razične meritve mišic in tetiv. Uporablja se v športu, medicini, medicini dela in različnih zdravstvenih diagnostičnih raziskavah ter zagotavlja natančne, ne-invazivne in stroškovno učinkovite diagnoze in zdravljenja. 
 


 


Senstension temelji na MC metodi

Inovativna metoda merjenja napetosti skeletnih mišic, imenovana Muscle Contraction (MC oz. krčenje mišic), omogoča preproste in ne-invazivne meritve. Selektivnost merilca se nanaša na specifično merjeno mišico ali del mišice in je omejena z velikostjo konice senzorja. Orodje Senstension, ki temelji na MC metodi merjenja, je relativno majhno in lahko, meritve pa je možno izvajati medtem ko oseba dela različne stvari.
 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

Senstension je zmogljivo orodje, ki se ga lahko uporablja na različnih področjih merjenja mišic in tetiv, od raziskav mišic do elitnega športa in medicine. Je nova metoda in tehnologija, ki in zagotavlja edinstvene in pomembne informacije, ključne za uporabnike in njihove terapevte:
  • ne-invazivnost,
  • preprostost,
  • ponovljivost,
  • ustreznost,
  • nosilnost in
  • selektivnost.

 
 

Ciljni kupci

Edinstvene produkte in tehnike podjetja TMG-BMC so že sprejeli pomembni uporabniki iz elitnih nogometnih klubov, kot sta na primer FC Barcelona in Manchester United, in vodilne medicinske in raziskovalne institucije. TMG-BMC hitro postaja primarna izbira za natančne, ne-invazivne in stroškovno učinkovite diagnoze in zdravljenja.
 

Povezave

Viri


 

 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Šimunić Boštjan
Ottey Merlene
Jemec Jure
Tomažič Sašo
Đorđević Srđan
TMG-BMC d.o.o. družba za biomedicinski inženiring
PRVI SKLAD, družba tveganega kapitala, d.o.o.
Inovativni izdelki
SENSTENSION – Inovativna diagnoza mišic in tetiv 
Vključenost v programe
INO
Drugi podatki
Spletna stran: www.tmg.si
Leto ustanovitve: 2001