Intervju z startupovcem

Miha Krisch
/8.1.2015, Avtor: Elvisa Basailović
Miha Krisch, CEO startupa BG Boatguard, kljub planiranju, še vedno rešuje probleme v zadnjem trenutku.
Startup BG BoatGuard, prejemnik investicije SK50, pod taktirko direktorja Mihe Krischa, s sodelavci Markom Klobčičem, Markom Dudićem in Janezom Mesaričem sestavljajo ekipo, ki razvija energetsko učinkovito napravo za daljinsko vodenje plovil, kar zagotavlja pomirjenost lastnikov plovil in jim omogoča, da nadzirajo stanje njihovega plovila prek mobilne naprave in aplikacije, medtem ko niso v bližini. Trenutno se ukvarjajo z dokončanjem produkta, s testiranjem in usposobitvijo za serijsko proizvodnjo, da produkt lahko čimprej dostavijo svojim kupcem. Prodajajo in iščejo distributerje za posamezne evropske trge ter iščejo investitorje za naslednjo investicijsko rundo.
 
Kaj trenutno najbolj zaznamuje vaše startupovsko življenje?
Trenutno smo fokusirani na priprave na sejemske predstavitve doma in potem celotedensko bivanje v Amsterdamu in Duesseldorfu, dopisovanje z distributerji, kuhanje špagetov in ne glede na planiranje, neprestano reševanje problemov v zadnjem trenutku.
 
Najboljši in najslabši nasvet, ki ste ga prejeli na svoji startup poti?
Z nasveti je tako, da slišiš samo tiste, ki jih hočeš slišati. Upoštevali smo to, da cene ne smemo postaviti prenizko in zaenkrat kaže, da je bila to prava odločitev.
 
Največja napaka ali najslabša odločitev, ki ste jo sprejeli? Kaj pa najboljša poslovna odločitev do zdaj?
Zaenkrat je za takšno vprašanje še prezgodaj, saj se stvari šele iz določene časovne distance pokažejo, ali so bile pravilne ali napačne oz. ali so bile zelo dobre ali zelo slabe. Gotovo je bila dobra odločitev to, da smo se prijavili na SK50, saj bomo dobili dovolj sredstev za hiter razvoj produkta.
 
Vaša formula/recept za uspeh?
Vprašajte nas, ko bomo uspeli.
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

Avtor vsebine: Elvisa Basailović ,
vodja projekta
 
> Nazaj na vse
Startup podjetje
BG BoatGuard
Vključenost v programe
Start:up Geek House pospeševalnik, generacija 2014
Drugi podatki
Facebook
LinkedIn