Izdelek

Daljša življenjska doba akumulatorjev
 
Upravljalnik baterijskega sistema BMS je elektronska naprava, ki skrbi za pravilno delovanje posamezne akumulatorske celice. Podaljšuje življenjsko dobo baterijskih celic in akumulatorjev kot celote ter omogoča velike finančne prihranke.


O novem izdelku

Upravljalnik baterijskega sistema (ang. Battery Management System ali BMS) je najpomembnejši izdelek podjetja REC. To je elektronska naprava, ki skrbi za pravilno delovanje posamezne akumulatorske celice, ki je osnovni gradnik večceličnega akumulatorskega paketa. Njegova funkcija je skrb za pravilno delovanje posamezne akumulatorske celice, zaščita pred prenapolnjenjem in preveliko izpraznitvijo, zagotovitev delovanja v nominalnem temperaturnem območju ter izenačevanje kapacitete posameznih celic, ki so posledica staranja in razlik v proizvodnji.
 
Proizvod BMS podaljšuje življenjsko dobo baterijskih celic in akumulatorjev kot celote, kar za uporabnike pomeni velik finančni prihranek. Nadalje želijo razviti sistem z aktivnim prenosom energije med baterijskimi celicami, kar bi močno povečalo učinkovitost celic, skrajšalo čas polnjenja in zmanjšalo energijske izgube na minimum.
 

 

Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost

V primerjavi z drugimi ponudniki podobnih naprav proizvod REC BMS odlikuje:
  • možnost izenačevanja z večjimi tokovi (do 1,3 A),
  • izjemno nizka lastna poraba električne energije,
  • natančnost merjenja vsake celice na 1 mV ter
  • merjenje temperature na vsaki posamezni celici.
  • implementirani algoritmi omogočajo izenačevanje celic že med samim polnjenjem, kar omogoča tudi hitrejše polnjenje,
  • dodan nov algoritem s pomočjo merjenja toka in modelom uporabljenih celic lahko natančno določi stanje napolnjenosti (state of charge) vsakega akumulatorskega sistema tako, da uporabnik v vsakem trenutku natančno ve, koliko energije ima še na voljo v svojem sistemu,
  • uporabniku prijazen prikaz parametrov sistema na LCD zaslonu na dotik, ki se lahko vgradi v kateri koli kokpit,
  • prek integriranega CAN protokola je mogoče komunicirati z drugimi napravami, povezanimi v sistem, npr. krmilnikom motorja, polnilnikom ali polnilno postajo.
 

REC BMS Master – Slave konfiguracija

 

Povezave

www.rec-bms.com

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Startup podjetje
REC d.o.o.
Vključenost v programe
INO
Drugi podatki
Spletna stran: www.rec-bms.com
Leto ustanovitve: 2011