Izdelek

Pogonske rešitve za električna in hibridna vozila
 
Jedro različnih pogonskih rešitev za električna in hibridna vozila, ki jih po željah naročnikov razvijajo v podjetju Elaphe, je lastna patentirana tehnologija, ki je plod več kot 20 letnega razvoja vrhunskih znanstvenikov. 


O novem izdelku

Jedro različnih pogonskih rešitev za električna in hibridna vozila, ki jih po željah strank razvijajo v podjetju ELAPHE, je njihova lastna patentirana tehnologija, ki je plod več kot 20 letnega razvoja vrhunskih znanstvenikov. Rezultat so lahke, izredno zmogljive in energetsko učinkovite pogonske rešitve, ki temeljijo na napredni Elaphe tehnologiji.V podjetju s svojim vrhunskim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami poskrbijo za podporo v vseh fazah razvoja določene pogonske rešitve: faza razvoja in načrtovanja, faza prototipiranja in testiranja ter faza proizvodnje.
 
V fazi razvoja in načrtovanja zagotovijo analizo arhitekture pogonske rešitve, računalniško simulacijo ključnih parametrov, izračun ključnih karakteristik pogonske rešitve ter izdelava inovativnega elektromagnetnega načrta pogonske rešitve.
 
V drugi frazi razvijejo delujoč prototip pogonske rešitve, pomagajo pri izbiri najprimernejših pripadajočih komponent sistema kot so nadzorni sistem, akumulator oz. baterija ter poskrbijo za integracijo pogonskega modula v celovito rešitev stranke.
 
V tretji fazi poskrbijo za skladnost rešitve z uveljavljenimi in potrebnimi industrijskimi standardi, poskrbijo za vso potrebno tehnično dokumentacijo ter pomagajo poiskati najprimernejšega partnerja za serijsko proizvodnjo pogonskega sistema.
 
 
 
Problem, uporabna vrednost in konkurenčna prednost
Ključni izzivi, s katerimi se soočajo razvijalci električnih in/ali hibridnih vozil pri razvoju in zasnovi in-wheel pogonskih sistemov so:
  • teža pogonskega sistema,
  • doseženo razmerje moč/teža,
  • energetska učinkovitost pogonskega sistema ter
  • skladnost/primernost oblike pogonskega sistema.
V podjetju do potankosti poznajo omenjene izzive, zato v zadnjih desetih letih nanje poiskali učinkovite odgovore v obliki Elaphe tehnologije ter preizkušenih in učinkovitih razvojnih procesov.
 

Visoka koeficienta moč/teža in navor/teža

Elektromagnetna topologija Elaphe temelji na učinkovitem izkoristku aktivnega materiala, velikem številu magnetnih polov in kratkih poteh za prestop toplote. Skupaj z visokim energijskim izkoristkom te geometrijske lastnosti pomenijo izredno razmerje med navorom (močjo) in težo motorja.
 

Energetska učinkovitost

Energijska učinkovitost motorjev Elaphe je posledica inovativnega navitja in majhne mase železa v motorju. Patentirana oblika zank, ki tvorijo navitje, je odgovorna za boljše razmerje aktivnega in neaktivnega dela bakrenega vodnika, kar pomeni manj toplotnih izgub in boljši izkoristek navitja. Majhna količina železa pa ne pomeni le manjše teže, temveč tudi manj elektromagnetnih izgub v celotnem stroju.
 

 

Oblika pogonske rešitve

Podjetje Elaphe razvoju in-wheel motorjev pristopa na celovit način. Lastna orodja za fizikalno analizo vozil in elektromagnetno ter toplotno optimizacijo motorjev poskrbijo, da so performansi motorjev pisani na kožo želeni aplikaciji, močna strojniška ekipa, pa poskrbi za optimalno tehnično rešitev prenosa navora, vpetja in integracije ohišja motorja.
 
 
 

Ciljni kupci

Rešitve podjetja Elaphe so namenjene različnim kupcem, ki za svoja električna ali hibridna vozila potrebujejo učinkovit, zmogljiv, lahek in po meri razvit pogonski sistem. Največ svoje energije usmerjajo v tiste rešitve, ki bodisi izboljšujejo kakovost življenja posameznikov ali pa prispevajo k ohranjanju dragocenega ravnovesja v naravi. Prav zaradi tega so njihove rešitve primerne tako za trg osebnih kot tudi industrijskih prevoznih sredstev.
 

Povezave

Elaphe d.o.o.
http://www.imamidejo.si/Inovativnost/Primeri-dobrih-praks/Elaphe-preboj-spin-off-podjetja 
http://www.dnevnik.si/poslovni/zaposl/1042475137

 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Startup podjetje
ELAPHE pogonske tehnologije d.o.o.
Vključenost v programe
INO
Drugi podatki
Spletna stran: www.in-wheel.com
Leto ustanovitve: 2006