Sunesis

 
Podjetje Sunesis z integracijsko platformo Kumuluz rešuje problem integracije aplikacij SaaS (Software-as-a-Service). V zadnjem času podjetja svoje aplikacije množično selijo v oblak, kar pomeni, da bodo potrebe po integraciji aplikacij SaaS z obstoječimi aplikacijami čedalje večje.
 
Za razliko od klasičnega pristopa, ki poteka tako, da je vse aplikacije povezane med sabo, platforma Kumuluz aplikacijo implementira po principu vozilšča, kar pomeni da je za vsako aplikacijo potrebna le ena povezava. S tem se bistveno pospeši razvoj integracij.
 
Kumuluz implementira tri tehnološke inovacije: avtomatsko gradnjo skupnega podatkovnega modela, avtomatsko preslikovanje med podatkovnimi shemami in arhitekturo za dogodkovno integracijo, ki omogoča integracijo brez časovnega zamika. Platforma podpira tudi migracijo, varnostno shranjevanje podatkov, upravljanje s ključnimi podatki, master data management in izvajanje big data analitike nad integriranimi podatki. V bližnji prihodnosti načrtujejo integracijo z napravami interneta stvari, kot so razni senzorji, mobilne naprave in podobno.
 
Konkurenca ponuja eno ali največ dve izmed funkcionalnosti integracijske platforme Kumuluz, ki integracije realizira hitreje in bistveno skrajša čas migracij ter je bistveno cenejša od drugih ponudnikov.
 
Podpisali so že prvo pogodbo in sicer s podjetjem Akrapovič, so v zaključni fazi pogovorov s podjetjem iz Avstrije, dogovarjajo se s slovenskim ponudnikom oblačnih storitev, podpisali pa so tudi pismo o nameri o sodelovanju s podjetjem Vestigo za nastop na hrvaškem trgu.
 
 
 
   Podporno okolje

Član: Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru
Tovarna podjemov, univerzitetni podjetniški inkubator Univerze v Mariboru je del inovacijskega ekosistema RAZ:UM. Storitve inkubatorja so primarno namenjene komercializaciji podjetniških idej študentov, raziskovalcev in profesorjev univerze ter tudi idej drugih inovativnih posameznikov. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Zupančič Eva
Frece Aleš
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: www.kumuluz.com
Leto ustanovitve: 2014