OOG

 
Ekipa OOG, ki razvija merilnik količine vode v steklenički ali plastenki - H2O-Pal, ki prek Bluetooth povezave aplikaciji na vašem pametnem telefonu sporoča, koliko vode ste popili.
 
Hiter ritem življenja nam pogosto preprečuje, da bi dosledno skrbeli za svoje zdravje, kar se pokaže tudi pri količini dnevno popite vode. Poslovno priložnost in rešitev te težave je videla ekipa podjetja OOG d.o.o., ki je razvila in patentirala merilnik količine vode v steklenički ali plastenki - H2O-Pal, ki prek Bluetooth povezave aplikaciji na vašem pametnem telefonu sporoča, koliko vode ste popili.
 
H2O-Pal, ki je inovacija na področju, skrbi za zdravo življenje saj ima veliko dodano in uporabno vrednost za ljudi, ki skrbijo za zdrav življenjski slog, predvsem pa za bolnike, za katere je pomemben nadzor dnevno popite tekočine (sladkorni bolniki, bolniki z okvaro ledvic in podobno).
 
H2O-Pal je vzbudili veliko zanimanja v tujini, kjer je podjetje že stopilo v stik s partnerji, ki bodo njihov patent uporabljali pri svojih produktih (PHILIPS, PANASONIC). Za začetek načrtujejo prodajo vzpostaviti prek svoje spletne strani in distrubuterjev.
 
Konzorcij Bluetooth Special Interest Group je H2O-Pal na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu uvrstil med štiri najbolj inovativne prototipe leta, časnik Finance pa jih je leta 2013 uvrstil med najpodjetniške ideje. 
 

Vir slik: h2opal.com
 
 
   Podporno okolje

Član: Tehnološki park Ljubljana
Tehnološki park Ljubljana pod svojim okriljem povezuje več kot 290 podjetij. Število članov nenehno narašča, saj vse več podjetij prepoznava prednosti in koristi, ki jih članstvo v takšnem mednarodno usmerjenem podjetniškem in podpornem okolju prinaša. Več...
 

> Nazaj na vse
Ustanovitelji
Marjanovič Polonca
Vključenost v programe
Start:up leta
Drugi podatki
Spletna stran: h2opal.com
Leto ustanovitve: 2014