Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };

CUBB - Creative Unique Building Blocks

Halcer, razvoj inovativnih produktov, d.o.o. Celje
Startup

Platforma CUBB - Creative Unique Building Blocks omogoča ljubiteljem Lego kock preprost dostop do kreacij iz Lego in drugih kock. Ekipa podjetja Halcer, ki razvija platformo CUBB, rešuje težave skupnosti odraslih ljubiteljev Lego kock (Adult Fan Of Lego - AFOL), kjer je registriranih več kot 1,1 milijona članov v več kot 130 državah, na način, da Lego skupnost spodbuja k idejam in izdelavi 3D modelov, na osnovi katerih nastajajo edinstvene kreacije.

 

Platforma CUBB se je na trgu pozicionirala kot spojitev Bricklink-a (platforma, ki omogoča posameznikom nakup in prodajo Lego kock) ter Kickstarterja (crowdfunding platforma). Glavna prednost platforme je izdelava dizajnov, ki jih v celoti prispevajo ljubitelji Lego kock, ti pa pa lahko na tak način svoje kreacije spremenijo v poslovne priložnosti, saj skupnost plačuje za sete kock, iz katerih nato gradi mojstrovine.

 

CUBB v primerjavi z nakupom gradnikov ponuja do 80 % nižjo ceno, visoka kakovost kock pa je primerna tudi za profesionalne graditelje.

 

Osnovne informacije
Halcer, razvoj inovativnih produktov, d.o.o.

 

Kidričeva ulica 24

3000 Celje

Slovenija

Adis Halimović Ustanovitelj in direktor
Vključenost v program
P2 SPS P2 SPS 2020 startupPlus+
Tip trga
B2C
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.