Produkt SK200Produkt SK200 je namenjen inovativnim start-up podjetjem, ki so že našla svoj »product-market fit« in že imajo vzpostavljeno prodajo svojih produktov oz. storitev, potrebujejo pa svež kapital za začetek hitre globalne rasti oz. širitve in profesionalizacije podjetja. Omogoča jim:
  • 200.000 € kapitala v obliki javne lastniške investicije, ki jo zagotavlja Slovenski podjetniški sklad v okviru razpisa SK200.
  • Program priprave na investicijo, kjer podjetniki spoznajo vsa pravila lastniškega financiranja, pripravijo vlogo za razpis, hkrati pa spoznajo potencialne zasebne ali korporativne investitorje.
  • Intenziven spremljevalno-izobraževalni program z izkušenimi domačimi in tujimi mednarodnimi podjetniki, ki prejemnikom javnih sredstev pomagati pri profesionalni organizaciji podjetja in hitri globalni rasti.
  • Osebnega start-up mentorja, ki ima izkušnje s širitvijo podjetja na tuje trge in pomaga podjetniški ekipi pri strateških odločitvah, mednarodnih kontaktih in širitvi na posamezne trge.
  • Celostno pomoč pri administraciji, ki pride na novo skupaj z lastniško investicijo v obliki poročil in drugih aktivnosti z namenom, da se podjetniška ekipa lahko v celoti osredotoča na globalni prodor in hitro rast. Administrativno pomoč nudi dodeljeni podjetniški svetovalec.
  • Infrastrukturo inkubatorjev in tehnoloških parkov po vsej Sloveniji, ki je delno subvencionirana, predvsem pa zagotavlja integracijo podjetniške ekipe v ustrezno skupnost in morebitne dodatne programe, kar zagotavlja dodatno motivacijo in izmenjavo idej, izkušenj in znanj.
  • Dostop do mreže investitorjev oz. domačih in tujih skladov tveganega kapitala, pospeševalnikov ter korporativnih vlagateljel, za pridobivanje nadaljnjih investicij.
  • Aktivno promocijo doma in v tujini, tako v obliki medijske odmevnosti kot nastopa na mednarodnih konferencah (Podim, Pioneers ...), pomoči pri kontaktih, marketingu in pripravi promocijskih besedil. 

Produkt SK200 zagotavlja vse kar potrebujete za začetek hitre mednarodne ekspanzije, tako v obliki kapitala, kot tudi znanja in mednarodnih povezav.
  
 

Mednarodno konkurenčni program

Produkt SK200 temelji na sodobnem in mednarodno konkurečnem programu in se lahko primerja s primerljivimi evropskimi pospeševalniki. Produkt  smo zasnovali tako, da se lahko podjetniška ekipa osredotoči na globalizacijo in hitro rast svojega podjetja. 
 

Razpis SK200 je objavljen na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada.


 
 


Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.