Pogoji sodelovanja (2019)

V predselekciji Start:up Slovenija lahko sodelujejo vsa slovenska startup podjetja, katerih poslovanje oziroma izdelki in storitve temeljijo na lastnem znanju in razvoju. Iščemo vse, ki imajo globalni tržni potencial in potencial hitre rasti. 
 

Pogoji za sodelovanje v predselekciji Start:up Slovenija

Udeleženci predselekcije Start:up Slovenija so start-up podjetja v najzgodnejši razvojni fazi (faza problem - rešitev), ki razvijejo inovativen produkt ali storitev s potencialom globalne rast in praviloma aktivno iščejo kapital formalnih in neformalnih investitorjev oziroma se želijo potegovati za zagonsko subvencijo P2 Slovenskega podjetniškega sklada.

Na predselekcijo Start:up Slovenija se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP), ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki in zadruge. Za opredelitev MSP se upoštevajo določila iz Priloge 1 Uredbe Komisije (ES) št. 800/2008, z dne 6.8.2008

Podjetje mora biti pravno formalno ustanovljeno v Sloveniji, in sicer med 1. 1. 2018 in 15. 3. 2019 (upošteva se datum registracije podjetja na sodišču).

Pogoj za sodelovanje na predselekciji Start:up Slovenija je oddana formalna prijava podjetja preko Centralnega prijavnega sistema in urejen status intelektualne lastnine (podjetniška ideja start-up podjetja temelji na zakonito pridobljeni pravici uporabe intelektualne lastnine, kar potrdi z oddajo prijave). 
  

Ne spreglejte pogojev razpisa P2

  1. Sodelovanje v predselekcijskem postopku Start:up Slovenija lahko podjetju prinese do 35 točk za razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada. V okviru DEMO dneva predselekcijskega postopka lahko prijavljena start-up podjetja pridobijo do 35 točk za potrebe omenjenega razpisa.
  2. Na razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada se lahko prijavijo samo tista start-up podjetja, ki hkrati izpolnjujejo tudi vse pogoje omenjenega razpisa (npr. na razpis se lahko prijavijo samo podjetja registrirana od 1. 1. 2018 do 15. 3. 2019).
  3. Vsa prijavljena podjetja morajo biti registrirana v Sloveniji do 15. 3. 2019 (upošteva se datum registracije podjetja na sodišču). 
 


Ne zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.