Novica

Demo dan: bistven napredek ekip pri razvoju idej in kakovosti 'pitchev'

/30.9.2014, Avtor: Stanislava Vabšek
Garanje na delovnem vikendu se je izplačalo! Danes je svoje ideje pred komisijo 20 startup mentorjev predstavilo 25 ekip, vključenih v postopek pred-selekcije za razpis SK50 in pospeševalnik Start:up Geek House. Prav vse so po intenzivnem delu z mentorji pokazale bistven napredek pri enem ali več ključnih elementov poslovne ideje in kakovosti ‘pitchev’.
 
Za podjetnike, ki so oddali vlogo za pred-selekcijski postopek razpisa SK50 in vključitev v podjetniški pospeševalnik Start:up Geek House, je minuli konec tedna minil v intenzivnem delu z mentorji na validaciji in razvoju poslovne ideje ter piljenju prezentacije oz. ‘pitcha’ za nastop pred komisijo startup mentorjev.V startup komisiji na današnjem demo dnevu je sodelovalo 20 vidnejših predstavnikov slovenske podjetniške, investitorske in stratup scene: Anselmi Maria (Bisnode), Blatnik Aleš (napovednik.com), Drobnak Branko (Poslovni angeli Slovenije), Erjavec Tomaž (Doctrina), Furlan Štefan (Optilab), Golob Matej (30Lean), Gregorčič Tadej (Motiviti), Jakulin Davor (Atech elektronika), Kunaver Primož (Primum), Lindič Jaka (EF Ljubljana), Logar Andraž (3fs), Andrej Muževič (PhMR), Pečanac Kristjan (Hekovnik), Petrič Matjaž (5M), Pipan Gregor (Xlab), Pučko Jure (Doctrina), Rismal Borut (Pasadena), Stele Jaka (eDition Digital), Stritar Rok (EF Ljubljana), Zabasu Tatjana (RSG Kapital). 

Demo dneva so se udeležili tudi številni zasebni investitorji, ki so se dogodka udeležili v organizaciji kluba Poslovnih angelov Slovenije.
 

Bistveno boljši 'pitchi'

Vseh 25 startup ekip se je na demo dan odlično pripravilo. V primerjavi z nastopi in prezentacijami na delovnem vikendu so ekipe dosegle bistven napredek pri ‘pitchanju’ svojih poslovnih idej. Mnoge med njimi so po delovnem vikendu oz. na osnovi feedbacka mentorjev dopolnile ali nadgradile ključne elemente razvoja produkta, poslovnega modela ali segmentacije kupcev, predvsem pa so znale jasno predstaviti vse svoje konkurenčne prednosti in ključne vrednosti za uporabnike.


V pred-selekciji do 40 razpisnih točk

Startup ekipe so se z udeležbo v celotnem postopku pred-selekcije, ki je obsegal pravilno in pravočasno oddano vlogo, osebno predstavitev poslovne ideje, udeležbo na delovnem vikendu in nastop na demo dnevu, potegovale za skupno 40 točk, ki jih bo Slovenski podjetniški sklad upošteval pri ocenjevanju finalnih razpisnih vlog. Prag za pridobitev investicije oz. 50.000 € konvertibilnega posojila in udeležbo v pospeševalniku Start:up Geek House znaša 60 točk. Rok za finalno oddajo vloge je petek, 10. oktober 2014.
 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave