Novica

Srbski vladi predstavili programe za podjetništvo

/10.7.2014, Avtor: Stanislava Vabšek
Učinkovite pobude in programe za spodbujanje in podporo podjetništva ter samozaposlitve med mladimi, ki jih Iniciativa Start:up Slovenija izvaja skupaj z gospodarskim ministrstvom (MGRT) in njegovima agencijama (SPS in SPIRIT), je predstavnik iniciative Urban Lapajne predstavil na posebni delavnici Evropske komisije in Vlade Republike Srbije.

Celodnevne delavnice, ki je včeraj potekala v Beogradu, so se udeležili predstavniki srbske vlade, ministrstev in vladnih ter nevladnih organizacij. Namenjena je obravnavi učinkovitih ukrepov za zaposlovanje mladih in prenosu dobrih praks držav članic na tem področju, s poudarkom na vzpostavljanju ugodnega okolja za podjetništvo in samozaposlovanje.

Dobre prakse so med drugim predstavljali tudi srbski minister za delo in zaposlovanje Aleksandar Vulin in minister za izobraževanje, znanost in tehnologijo Srdjan Verbić ter predstavnik Evropske komisije Thomas Bender, vodja direktorata za zaposlovanje.
 
Dogodek poteka v okviru TAIEX oziroma instrumenta Evropske komisije za tehnično pomoč in izmenjavo informacij pri implementaciji evropske zakonodaje.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave