Novica

Slovo Pioneersov in povezanih dogodkov?

/5.8.2019, Avtor: Mitja Sagaj
Pioneersi, uveljavljeni startup dogodek, ki je od leta 2012 vsako leto potekal v dunajski predsedniški palači Hofburg, se s prihodnjim letom poslavlja. Tako poroča avstrijski startup portal Der Brutkasten, ki povzema sporočilo lastnikov Pioneersa glede nove strategije organizacije dogodkov.

Glede na informacije osrednji dogodek Pioneers (nekoč znan pod imenom Pioneers Festival) že prihodnje leto ne bo potekal, vsaj ne v takšni obliki kot doslej. Organizatorji pa sporočajo tudi, da se poslavljajo tematsko obarvani Pioneers dogodki, kot sta bila letošnja aprilski GovTech Pioneers in februarski Mobility Pioneers (kamor je Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, peljala zmagovalca jesenskega Mobility Hackathona) in lanski Health Pioneers.

Letošnji Pioneers je maja v dunajski Hofburg privabil 2500 obiskovalcev.

V desetletju podvojili število obiskovalcev

Podjetje JFDI GmbH, organizator dogodkov Pioneers, je bilo ustanovljeno pred desetletjem, leta 2012 so v Hofburgu pripravili prvi dogodek, predtem se je dogodek imenoval Startup Week in je privabil približno 1300 ljudi, letošnji Pioneers je to številko z 2500 udeleženci skoraj podvojil.

A sedanja situacija po poročanju Der Brutkasten terja temeljito reorganizacijo, ki pomeni tudi spremembe v ekipi zaposlenih. Po besedah Oliverja Csendesa, direktorja JFDI, je bil Pioneers gonilo razvoja startup okolja v Avstriji, ob tem se je zahvalil tudi vsem, ki so s svojo energijo in strastjo zagotovili odlične dogodke.

"Odločitev ni bila lahka"

Csendes je tudi poudaril, da je okolje za startup podjetniške dogodke zelo dinamično in da se je celoten ekosistem v minulih letih temeljito spremenil, ekonomski okvirji pa da so vedno zahtevnejši. "Odločitev ni bila lahka. Zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo do članov ekipe in tudi do celotne avstrijske startup skupnosti," je dejal in dodal, da so odločitev sprejeli prav iz ekonomskih razlogov.

Lastništvo Pioneersov je sicer pred dvema letoma prevzel startup300, skupina poslovnih angelov in vlagateljev, kljub optimizmu po prevzemu pa sedanja usmeritev lastnika prinaša slovo prepoznavnih dogodkov za startupe. V startup300 sicer dodajajo, da bodo področje organizacije dogodkov v prihodnje še dorekli, za zdaj ostaja jasno le, da bodo še naprej ponujali podporo svoji primarni ciljni skupini, torej ustanoviteljem in startupom.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Mitja Sagaj,
komuniciranje in PR Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Veseli smo vsake zgodbe, ki si zasluži svoje mesto v družbi. Cenimo podjetniške napore, zato želimo, da podjetništvo naravno prodre v tkivo družbe. Tukaj smo, da pokažemo pot od ideje do produkta tistim, ki se v svetu podjetništva še ne znajdejo in ki potrebujejo nasvet, podporo, usmeritev do pravega sogovornika, ki lahko pomaga na tej poti. Sijoči obrazi zagnanih mladih podjetnikov nas motivirajo, da s skupnimi močmi spreminjamo ekosistem zagonskih podjetiij. Več...
 

> Nazaj na vse objave