Novica

Slovenska podjetja še letos tudi na Amazon Europe

/9.4.2019, Avtor: Mitja Sagaj
Slovenska podjetja bodo lahko še letos začela poslovati tudi preko spletne trgovine Amazon Europe, sporočajo iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), kjer so se v preteklem letu intenzivno ukvarjali z reševanjem problematike onemogočenega poslovanja slovenskih podjetij preko spletne trgovine tega velikana. Zasluga za dosežek gre tudi akcijskemu načrtu Slovenija - dežela startupov, ki je imel odpravo te omejitve za eno prioritetnih nalog.


Amazon bo do tretjega kvartala letošnjega leta tehnično prilagodil svoje poslovanje tako, da bo omogočal uvrstitev Slovenije med podprte države, zadovoljni sporočajo z MGRT, čigar predstavniki so intenzivno sodelovali s predstavniki Amazona, vse s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe.

"Kot smo že seznanili slovensko javnost, smo se zelo angažirali za čim hitrejšo rešitev, saj se zelo dobro zavedamo pomembnosti tega prodajnega kanala za slovenska podjetja," pravijo na ministrstvu in dodajajo, da so na zadnjem srečanju s predstavniki Amazona konec lanskega leta v Bruslju razjasnili vse pomisleke Amazona za omogočanje poslovanje slovenskih podjetij, nadaljnje usklajevanje pa je pripeljalo do rešitve.

Amazon je po podatkih ministrstva začel z izvajanjem potrebnih investicijskih aktivnosti za tehnično prilagoditev spletnega poslovanja, ki bo omogočala uvrstitev Slovenije med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe, to pa se bo zgodilo predvidoma v tretjem četrtletju letošnjega leta.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Mitja Sagaj,
komuniciranje in PR Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Veseli smo vsake zgodbe, ki si zasluži svoje mesto v družbi. Cenimo podjetniške napore, zato želimo, da podjetništvo naravno prodre v tkivo družbe. Tukaj smo, da pokažemo pot od ideje do produkta tistim, ki se v svetu podjetništva še ne znajdejo in ki potrebujejo nasvet, podporo, usmeritev do pravega sogovornika, ki lahko pomaga na tej poti. Sijoči obrazi zagnanih mladih podjetnikov nas motivirajo, da s skupnimi močmi spreminjamo ekosistem zagonskih podjetiij. Več...
 

> Nazaj na vse objave