Novica

Milijonska evrska investicija za mariborski startup

/5.2.2019, Avtor: Mitja Sagaj
Milijonska evrska "iskra" bo še podžgala aktivnosti mariborskega startupa SparkLPG System, sicer tudi inkubiranca Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Ekipa mladega podjetja je namreč prav danes podpisala investicijsko pogodbo z venture skladom Iskre, kar je krona štiriletnemu razvoju novega plinskega sistema.


Milijonska investicija bo omogočila, da bo podjetniška ekipa, ki se ukvarja s proizvodnjo kompnent za motorje z notranjim zgorevanjem, že v letošnjem letu slovenskemu trgu predstavila inovativen avtoplinski sistem za motorje z neposrednim vbrizgom goriva, kar predstavlja preboj v avtomobilski industriji. Da gre za rezultat štiri leta trajajočega razvoja sistema, a da se resno delo na nek način šele zdaj prav začne, je še dejal Štrancar.

Že v naslednjem letu bo ekipa s svojo rešitvijo začela osvajati tuje trge, po besedah direktorja podjetja SparkLPG System Simona Štrancarja se bodo najprej osredotočili na Nemčijo, Nizozemsko, Anglijo in Italijo. Milijonska investicija pa hkrati potrjuje Iskrino namero o podpori visokotehnoloških startupov.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Mitja Sagaj,
komuniciranje in PR Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Veseli smo vsake zgodbe, ki si zasluži svoje mesto v družbi. Cenimo podjetniške napore, zato želimo, da podjetništvo naravno prodre v tkivo družbe. Tukaj smo, da pokažemo pot od ideje do produkta tistim, ki se v svetu podjetništva še ne znajdejo in ki potrebujejo nasvet, podporo, usmeritev do pravega sogovornika, ki lahko pomaga na tej poti. Sijoči obrazi zagnanih mladih podjetnikov nas motivirajo, da s skupnimi močmi spreminjamo ekosistem zagonskih podjetiij. Več...
 

> Nazaj na vse objave