Novica

Z anketo do potreb po financiranju inovacij MSP

/3.12.2018, Avtor: Mitja Sagaj
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije želi v sodelovanju s partnerji oceniti, kakšne so potrebe malih in srednjih podjetij (MSP) po financiranju inovacij, kakšne so razpoložljivost in vrste financiranja ter zbrati informacije o nedavnih poskusih pridobitve novega financiranja, zato vabi k izpolnjevanju spletne ankete podjetja iz tako imenovanega zelenega sektorja.


Če torej vaše podjetje uporablja ali proizvaja okolju prijazno tehnologijo in se ukvarja z eko-inovacijami, energetsko učinkovitostjo, upravlja z odpadki, čistimi tehnologijami, obnovljivimi viri energije in sorodnim, je anketa pravšnja za vas, vaš prispevek pa je, pravijo avtorji ankete, izredno pomemben, ker boste pomagali ugotoviti možne rešitve za izzive financiranja inovacij za podjetja zelenih sektorjev in oblikovati posebno podporno orodje, ki bo prilagojeno potrebam in značilnostim MSP, kar bo pomagalo pri dostopu do sredstev in izboljšanje uspeha vlog za financiranje. Predlagajo, da anketo, ki bo aktivna do 21. decembra, izpolni oseba, ki ima v podjetju vodstveno funkcijo in ima celovit finančni in razvojni ter kadrovski pregled delovanja podjetja.

Raziskava je del širšega projekta financiranja inovacij v zelenih sektorjih, imenovanega finMED, ki ga podpira program Interreg Mediterranean, in se izvaja v devetih državah, poleg Slovenije še v Bosni in Hercegovini, Franciji, Grčiji, Italiji, Španiji ter na Cipru, Malti in na Portugalskem.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Mitja Sagaj,
komuniciranje in PR Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Veseli smo vsake zgodbe, ki si zasluži svoje mesto v družbi. Cenimo podjetniške napore, zato želimo, da podjetništvo naravno prodre v tkivo družbe. Tukaj smo, da pokažemo pot od ideje do produkta tistim, ki se v svetu podjetništva še ne znajdejo in ki potrebujejo nasvet, podporo, usmeritev do pravega sogovornika, ki lahko pomaga na tej poti. Sijoči obrazi zagnanih mladih podjetnikov nas motivirajo, da s skupnimi močmi spreminjamo ekosistem zagonskih podjetiij. Več...
 

> Nazaj na vse objave