Novica

Salzburg vabi startupe s področja turizma in prostega časa

/30.11.2018, Avtor: Mitja Sagaj
"Turizem potrebuje inovacijski ekosistem. Veliko ustvarjalnih umov je v industriji in naj se njihove ideje razvijajo v idealnih pogojih," pravi Marcus Salzmann, izvršni direktor investicijskega podjetja Next-Floor, ki bo upravljalo prvi neodvisni evropski pospeševalnik, specializiran za turizem in prostočasne aktivnosti TACC Salzburg.

Salzburg vabi startupe z inovativnimi idejami s področja turizma in prostega časa.

Po napovedih bo TACC 4. marca 2019 začel delo s šestimi do osmimi startup podjetji, za katera bodo pripravili po meri ukrojen program in jim zagotovili komercialna, trženjska in tehnična znanja podjetnikov in predstavnikov akademske sfere. Sočasno jim bo salzburški pospeševalnik omogočal dostop do trgov in strank, pomagal bo najti poti do vlagateljev, podpornega okolja in morebitnih partnerjev za exit. Vsekakor pa bo, kot zagotavlja Olav Carlsen, odgovoren za razvoj poslovanja TACC, vključitev v pospeševalnik izdatno povečala možnosti za uspeh startupov.

Medse vabijo startupe z vsega sveta, program prvega svežnja podjetij, ki se začne 4. marca, bo trajal tri mesece, prijave pa pričakujejo do 20. decembra letos na tej povezavi.

Delovanje pospeševalnika finančno podpira širok nabor podjetij iz industrije, saj si na tak način obetajo dostop do inovativnih idej, talentov in večplastnega industrijskega okolja. "Next-floor se je hitro uveljavil kot zanesljiv partner, tako startupov kot vlagateljev, sočasno pa pomaga pospeševanim podjetjem tudi do investicij," je dejal Thomas Bodmer, v Next-Floor odgovoren za investitorje. Podjetje sicer razvija inovativne ekosisteme od leta 2016.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Mitja Sagaj,
komuniciranje in PR Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Veseli smo vsake zgodbe, ki si zasluži svoje mesto v družbi. Cenimo podjetniške napore, zato želimo, da podjetništvo naravno prodre v tkivo družbe. Tukaj smo, da pokažemo pot od ideje do produkta tistim, ki se v svetu podjetništva še ne znajdejo in ki potrebujejo nasvet, podporo, usmeritev do pravega sogovornika, ki lahko pomaga na tej poti. Sijoči obrazi zagnanih mladih podjetnikov nas motivirajo, da s skupnimi močmi spreminjamo ekosistem zagonskih podjetiij. Več...
 

> Nazaj na vse objave