Novica

Brezplačno mentorstvo v TechPeaks

/28.5.2014, Avtor: Stanislava Vabšek
Vabljeni na brezplačno ekskurzijo in intenziven mentorski program. Ta bo v pospeševalniku TechPeaks iz Trenta na temo vitkega podjetništva in izgradnje inovativnih poslovnih modelov potekal od 23. do 26. junija 2014.
 
Petnajst slovenskih visokotehnoloških startup podjetij v zgodnjih fazah razvoja ima priložnost, da se do 2. junija 2014 prijavijo na v celoti subvencionirano ekskurzijo v pospeševalnik TechPeaks iz Trenta z intenzivnim mentorskim programom, ki bo na temo vitkega podjetništva, izgradnje inovativnih poslovnih modelov ter zgodnjega razvoja strank in prodaje potekal od 23. do 26. junija 2014.
 
Ekskurzijo z organiziranim mreženjem in spoznavanjem drugih startupov, mentorjev, podjetnikov in potencialnih vlagateljev iz regije v okviru programa Outreach organizira EIT ICT Labs, skupnost za znanje in inovacije Evropskega inštituta za tehnologijo, v sodelovanju z Trento RISE in njegovim pospeševalnikom TechPeaks, ki je mednarodni partner iniciative Start:up Slovenija.??
 
Ker želi EIT ICT Labs okrepiti povezave s startup podjetji v državah, kjer še ni fizično prisoten s svojimi podjetniškimi vozlišči, so stroški strokovne ekskrurzije za slovenske startupe v celoti subvencionrani in krijejo prevoz, namestitev, vodene obiske podjetniških vozlišč v Trentu ter intenziven štiridnevni mentorski program s priznanimi mentorji kot so Andy Parsons, Vitaly Golomb in Vito Lomele. EIT ICT Labs bo v okviru razpisa Startup Activation 2014 te stroške v celoti kril za 15 izbranih slovenskih startupov in za največ dva člana iz posameznega startup podjetja.

POGOJI ZA SODELOVANJE
 
Svojo vlogo oziroma prijavo pošljite najpozneje do 2. junija 2014, do 12.00 ure, na e-mail naslov aleksandra.parcinska@trentorise.eu, kjer lahko dobite tudi vse odgovore na morebitna dodatna vprašanja.
 
Vaša vloga mora vsebovati:
  • motivacijsko pismo (do 500 besed) in
  • ppt (ali drug format) predstavitev podjetja in ideje in/ali povezavo do predstavitve.
 
Prednost pri izboru bodo imeli startupi, ki svojo poslovno idejo razvijajo v panogah iz EIT ICT Labs akcijskih programov:
  • kibernetika,
  • programiranje v oblaku,
  • novi mediji in upravljanje vsebin,
  • zdravje in kakovost življenja, kakovostno staranje,
  • zasebnost in varnost pri uporabi sodobih informacijskih tehnologij,
  • pamenti energetski sistemi,
  • pametni prostori,
  • urbanost in mobilnost.
 
OBVESTILO IZBRANIM STARTUPOM

Trento RISE bo 4. junija 2014 vse prijavljene slovenske startupe obvestil o rezultatih izbora na e-naslov, naveden v prijavi.
 
Celotno besedilo razpisa in vsi pogoji sodelovanja: https://www.eitictlabs.eu/fileadmin/files/media-italy/Startup_Activation_2014.pdf

Krajši opis projekta: https://www.eitictlabs.eu/index.php?id=3942
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave