Novica

Novo podjetje Marka Fileja bo kmalu zagnalo kripto ”crowdsale”, podpira pa ga tudi legendarni Roberto Carlos!

/29.9.2017, Avtor: Stanislava Vabšek


Marko Filej je s pomočjo investicije SK75 Slovenskega podjetniškega sklada najprej zagnal spletno platformo Trainers4me za hitro in enostavno iskanje športnih trenerjev. Nato je skušal globalni preboj doseči s spletno telovadnico OnlineGym4me.com, ki jo je podprla tudi srbska teniška zvezdnica Ana Ivanović. In če gre v tretje rado, potem se lahko nadejamo, da bo globalni uspeh požela SportyFi - decentralizirana platforma za investicije v mlade športne upe oz. ekosistem za športne investicije in financiranje, s katero je Marko Filej tokrat prepričal nogometno brazilsko legendo Roberta Carlosa, ki bo zagotovo v veliko podporo pri promociji načrtovane kampanje za množično financiranje s kripto žetoni. 

Start-up SportyFi bo sredstva za zagon in razvoj svoje platforme 14. novembra 2017 zbiral prek ICO (Initial Coin Offering) oz. množičnega financiranja s kripto kovanci. Kot pravi Marko Filej, ki je podjetje SportyFi ustanovil v Londonu, je prišel čas, da se spremeni način financiranja v športu s pomočjo blockchain tehnologije, ki predvsem v svetu start-upov doživlja pravi razmah.

Problem, ki ga naslavlja najnovejši Filejev start-up podvig, se nanaša na visoke vstopne ovire - tako za profesionalne športnike kot tudi za majhne vlagatelje. Še posebej mladi športniki na začetku svoje poti se soočajo z velikimi težavami, ko gre za financiranje njihovih treningov in udeležbo na dogodkih po vsem svetu. Enako pa velja za številne športne klube in druge športne organizacije, ki se soočajo s hudimi finančnimi in likvidnostnimi težavami. 

Po besedah enega od svetovalcev v projektu  - profesorja Mitje Ruzzierja, bo SportyFi omogočil revolucijo v načinu finanicranja športa, saj bo na novo definirala razvoj mladih in perspektivnih športnikov ter športnih projektov.

Več informacij o projektu in načrtovanem ICO najdete na sportyfi.io!


 

 

NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave