Novica

V živo iz finala Imagine Cup

/9.7.2013, Avtor: Stanislava Vabšek
Spremljajte dogajanje svetovnega finala letošnjega Imagine Cup in svečano razglasitev najboljših ekip kar v živo, prek številnih spletnih medijev.

V ruskem Sankt Peterburgu se danes začenja svetovni finale največjega študentskega tekmovanja na svetu. Več kot 300 študentk in študentov bo med 8. in 11. julijem žiriji predstavilo svoje programske projekte, aplikacije in igre ter se potegovalo za nagrade v šestih kategorijah in izzivih. Udeleženci se bodo lahko udeležili tudi izobraževanj o najnovejših tehnologijah, pridobivanju zagonskih sredstev in prijavi za štipendije Imagine Cup Grants.
 
Razglasitev najboljših - letos prvič v živo preko spleta!
Microsoft bo najboljšim ekipam podelil denarna sredstva v skupni vrednosti 1 milijon USD in druge nagrade. Slavnostno podelitev nagrad, ki bo potekala 11. julija in si jo bo mogoče ogledati v živo tudi prek spletnega prenosa, bo vodil britanski igralec Matt Smith iz BBC-jeve serije Doctor Who.
 
Med najboljše na svetu sta se z inovativnima rešitvama in odličnim nastopom na nacionalnem in spletnem izboru prvič doslej uvrstili kar dve slovenski ekipi. Slovenijo v Sankt Peterburgu zastopata ekipa Beezinga, zmagovalka slovenskega izbora, in ekipa DORA, ki se je na svetovni finale uvrstila prek globalnega spletnega tekmovanja.
 
Spremljajte naše ekipe preko spleta
Več informacij o tekmovanju in svetovnem finalu je na spletni strani www.imaginecup.com, pestro dogajanje v Rusiji pa lahko spremljate tudi na Twitterju (@ImagineCup in @imaginecupslo) in Facebooku (Imagine Cup in Imagine Cup Slovenia). 
 
Foto material najdete v spletni storitvi Flickr.
 
Gradiva o slovenskih ekipah v Rusiji
Podatki, video in foto gradiva ekipe Beezinga (.rar datoteka velikosti 150 MB)
 
Več informacij neposredno iz prizorišča v v Rusiji
Za več informacij o dogajanju na svetovnem finalu smo vam na voljo:
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave