Novica

Znanih je TOP 20 startupov letošnjega izziva PODIM Challenge!

/5.5.2017, Avtor: Majda Dodevska
Znanih je TOP 20 startupov letošnjega izziva PODIM Challenge! Komisija, ki so jo sestavljali predstavniki organizacij Poslovni angeli Slovenije, RSG Kapital, Iniciativa Start:up Slovenija, CorpoHub, DsgFwd Accelerator ter g. Julien Coustary, je pregledala 96 aplikacij in izbrala najboljših 20 startupov za polfinale PODIM Challengea.
 
Letošnja glavna nagrada za zmagovalca izbora PODIM Challenge je »all-inclusive« enotedensko poslovno potovanje v Silicijevo dolino s programom mreženja, ki ga organizira ABC pospeševalnik v skupni vrednosti 10.000 EUR.
 
Polfinalisti letošnjega PODIM Challengea so naslednji:
 
 1. 3D Survey (Modri Planet), (Slovenija, 3dsurvey.si): Podjetje Modri planet je razvilo celosten sistem za zajemanje prostorskih podatkov iz zraka in njihovo obdelavo ter pretvorbo v natančne 3D modele.
 2. Agitron (Slovenija, www.agitron.io): Agitron trgovcem omogoča vpogled v nakupovalne navade kupcev, optimizacijo postavitve, upravljanje zaposlenih in izboljšano oglaševanje.
 3. AOX | Development Studio (BiH, aox.ba): AOX | Development Studio je ustvaril celostno rešitev za brezžično spremljanje namakanja in pridelkov izza vašega računalnika, pametnega telefona ali tablice.
 4. Apon (Srbija, apon.com): Apon vsem omogoča, da v trenutku ustvarijo čudovite in stroškovno učinkovite aplikacije, ki imajo intuitivni uporabniški vmesnik in močne »drag & drop« komponente.
 5. Coinhab (Slovenija, coinhab.si): Coinhab je platforma za skupinsko financiranje stanovanjskih projektov, ki potencialne kupce poveže okoli primernih nepremičnin.
 6. Crosscloud (Avstrija, crosscloud.me): Crosscloud vsakemu podjetju omogoča, da uporabi več modernih rešitev shranjevanja v oblaku in s kupci ter partnerji komunicira na varen in nadzorovan način.
 7. Datafy.it (SmartPA) (Slovenija, datafy.it): Datafy.it zbira nestrukturirane, javno dostopne podatke iz več kot 1000 virov podatkov na internetu ter zagotavlja strukturirane B2B podatke o ljudeh in podjetjih na tak način, da jih podjetja takoj lahko implementirajo v svoje procese prodaje in trženja.
 8. Diab Trend (Ép Gép Ép Test) (Madžarska, diabtrend.com): Podjetje razvija aplikacijo, ki se imenuje DiabTrend – aplikacija s pametnim dnevnikom za diabetike, ki z modernimi podatkovnimi orodji analizira podatke, ki so vneseni v aplikacijo in diabetikom pomaga obvladovati sladkorno bolezen.
 9. FastCast (Slovenija, fastcast.me): Fastcast bo zgradil najmočnejše omrežje/tržišče za komercialno filmsko produkcijo – tržišče za rekrutiranje talentov in najem filmskih lokacij po vsem svetu.
 10. Feelif (Slovenija, feelif.com): Feelif je multimedijsko orodje za slepe in slabovidne, ki jim omogoča, da na standardnem zaslonu na dotik začutijo oblike.
 11. Genialis (Slovenija, genialis.com): Genialis gradi programsko opremo, ki znanstvenikom omogoča, da samostojno delajo z biološkimi podatki skozi tehnologijo interaktivne vizualizacije v realnem času (»Real-Time Interactive Visualization technology«), kar zagotavlja neprimerljivo raven povezanosti bioznanstvenikov s podatki.
 12. Home Friend (Juvo) (Hrvaška, juvohomefriend.com): Juvo – Home Friend razvija alarmni sistem za radovedne malčke. Je alarm za dom, ki poroča o otrokovih gibanjih proti manj varnim delom doma.
 13. Hushme (Ukrajina, gethushme.com): Hushme je osebna akustična naprava, ki ščiti zasebnost govora med telefonskimi pogovori v odprtih pisarnah in javnih prostorih.
 14. Invoice Excage (Borza terjatev) (Slovenija, borzaterjatev.si): Invoice Exchange je spletno »peer-to-peer« tržišče, ki podjetjem omogoča, da z lahkoto prodajo svoje neporavnane račune finančnim investitorjem skozi varno izmenjavo, ki temelji na sistemu dražbe.
 15. Keeply (Kamino) (Slovenija, keeplyapp.io): Keeply je digitalni trezor za občutljive podatke na vseh digitalnih platformah.
 16. Koola (Koola) (BiH, koola.io): Koola je povezana CRM platforma za avte, ki povezuje avtohiše z njihovimi kupci, kaže storitvene priložnosti (načrtovani servisi, poročila o nesrečah, napake v motorju, možnost za prihodke), prav tako pa poveča zadržanje in zadovoljstvo strank ter prihodke avtohiše.
 17. Roivenue (Cross Masters) (Češka, roivenue.com): Roivenue tržnikom pomaga meriti, analizirati in izboljšati ROI njihovih marketinških aktivnosti.
 18. Teodoor (Bitnot) (Slovenija, teodoor.com): Uspešno mlado podjetje Teodoor iz Slovenije je pripravljeno, da zadovolji svoje kupce z najnaprednejšo pametno ključavnico za vhodna vrata stanovanj ali hiš.
 19. Unigraph & Ingen.io (Ingeniosity) (Slovaška, ungraph.io): Ingeniosity ustvarja sloj umetne inteligence za analizo tekstov ter razumevanje, ki temelji na grafu internega znanja, ki shranjuje informacije o vsakem objektu na svetu, v katerem živimo.
 20. Viberate (Slovenija, viberate.com): Viberate je tržišče glasbe v živo, ki glasbenike poveže z organizatorji dogodkov. 

 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Majda Dodevska,
PR in komunikacija, PODIM konferenca
 
PODIM konferenca
PODIM se je v zadnjih letih razvil v največjo in najbolj vplivno startup konferenco v Alpe-Adria regiji. Več...
 

> Nazaj na vse objave