Novica

Razpis za 5.000 € šolnine za bodoče podjetnike na področju kulturnega turizma!

/8.8.2016, Avtor: Stanislava Vabšek

 

Banka Koper nas je obvestila o mednarodnem razpisu, na katerega se lahko prijavite do 15. septembra 2016 in je del projekta »Ecapital Culture  - Adriatic Start Up School«. Namenjen je bodočim podjetnikom na področju turizma in kulture, ki želijo svojimi poslovnimi idejami spodbujati lokalno kulturo oz. kulturno dediščino v Sloveniji. Med vsemi prijavljenimi bo komisija izbrala 20 oseb iz osmih držav širše regije Adriatic, ki bodo deležne brezplačnega devet tedenskega šolanja na Start Up School Ancona v vrednosti 5.000 €.
 

Šolnino prispeva Banka Koper

Kot pravijo v Banki Koper, si želijo, da bi čim več ljudi izvedelo za ta razpis in prijavilo svojo poslovno idejo, kako spodbuditi rast in razvoj kulturne dediščine v svojem ali drugem domačem kraju. Projekt in s tem šolnino sponzorira mednarodna bančna skupina Intesa Sanapolo, katere del je tudi Banka Koper.
 

Komu je razpis namenjen?

Razpis ponuja priložnost vsem, ki bi želeli v prihodnosti ustanoviti podjetje za spodbujanje lokalne kulture oz. kulturne dediščine v Sloveniji. To so lahko študenti, zaposleni in samozaposleni na področju kulture, kulturni delavci, novinarji, specializirani za kulturo ter drugi ljubitelji in poznavalci turizma in kulture.
 

O projektu

Ecapital Culture  - Adriatic Start Up School je mednarodni projekt, ki je bil vzpostavljen v letu 2015. Namenjen je spodbujanju mladih bodočih podjetnikov in podjetnic, ki razmišljajo o svoji samostojni poslovni poti, in sicer na področju kulturnega turizma, promocije kulturne dediščine ter drugih oblik in zvrsti razvoja lokalne kulture.
 

O prijavi

Cilj projekta je, da kandidati v omenjenem razpisu prek prijavnega obrazca na kratko, v nekaj stavkih:
1.   predstavijo svojo poslovno idejo s področja kulture,
2.   argumentirajo potencial svoje ideje v smislu spodbujanja kulturne dediščine in
3.   opredelijo ciljni trg, na katerem bi bilo možno uresničiti to idejo.
 

O šolnini

Izmed prijavljenimi kandidati bo komisija izbrala 20 oseb iz osmih držav širše regije Adriatic, ki bodo deležne brezplačnega 9 – tedenskega šolanja na Start Up School Ancona v vrednosti 5.000 evrov, na podlagi katerega se bodo lahko s svojo poslovno idejo uspešno podali v poslovne vode.
 

Več informacij

Več informacij najdete na http://startupschool.ecapital.it, če imate dodatna vprašanja, pa pošljite sporočilo na info@startup.si in povezali vas bomo s predstavniki Banke Koper, ki vam bodo lahko pomagali.


Fotografija Ljubljane, vir: https://travelslovenia.org
 
 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave