Novica

Ustvarjamo gospodarsko prihodnost Slovenije!

/21.1.2014, Avtor: Stanislava Vabšek
Od leta 2012 naprej se najaktivnejši deležniki slovenskega podjetniškega ekosistema povezujemo v Iniciativo Start:up Slovenija. Tokrat ponosno objavljamo rezultate našega delovanja, ki smo jih strnili v infografiki.  
 
Člani Iniciative Start:up Slovenija se zavezujemo, da bomo z vsemi svojimi znanji, vizijo in družbeno odgovornostjo soustvarjali globalno prepoznan in sodoben podjetniški ekosistem. Delujemo na podlagi Start:up Manifesta, ki je je temeljni dokument našega delovanja in vizije. Manifest opredeljuje ključne aktivnosti za vzpostavitev sodobnih mehanizmov komercializacije znanja. Namen manifesta je spodbuditi in povezati vse akterje podjetniškega ekosistema, da skupaj postavimo Slovenijo med najboljša start-up vozlišča za razcvet talentov na svetu. Dokument si lahko preberete tukaj.

Rezultati Iniciative Start:up Slovenija v dveh letih delovanja
 
V dveh letih delovanja smo v okviru Iniciative Start:up Slovenija:
  • Organizirali skupno več kot 400 dogodkov za podjetnike in podjetniške talente, katerih se je udeležilo več kot 13.000 ljudi!
  • Skozi programe in aktivnosti smo pomagali več kot 800 podjetniškim ekipam in podjetjem, tako pri oblikovanju ideje, kot tudi pri zagonu podjetja in njihovi globalni rasti.
 
Omenjeni rezultati kažejo, da ima Slovenija enega najbolj sodobnih, celostnih ter aktivnih start-up ekosistemov v Evropi.

Zavezujemo se, da bomo z obstoječimi in novimi partnerji, ob podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter njegovih izvajalskih inštitucij, Slovenskega podjetniškega sklada in Javne agencije SPIRIT Slovenija, tudi v bodoče prispevali svoj delež k razvoju in izvajanju storitev v okviru nacionalnega start-up ekosistema.

Stremeli bomo k njegovi prepoznavnosti v domačem in mednarodnem okolju, saj trdno verjamemo, da so start-up podjetja eden ključnih stebrov prihodnosti slovenskega gospodarstva.

Podrobnosti o izvedenih aktivnostih si lahko ogledate na spodnji infografiki:


 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave