Novica

Bravo, Allbatron! Prejemnik investicije SK50 med finalisti Pioneers of the Balkans

/20.11.2015, Avtor: Stanislava Vabšek

Celjski start-up Allbatron, prejemnik investicije SK50 Slovenskega podjetniškega sklada, se je s svojim plačilnim sistemom LYRA WALLET med več kot 500 prijavljenimi start-upi iz jugovzhodne Evrope uvrstil med 50 finalistov tekmovanja Pioneers of the Balkans, ki ga organizirata ena največjih start-up konferenc Pioneers Festival in Svetovna banka.


Po zmago v Zagreb

Za zmago se bo vseh 50 finalistov, inovativnih start-upov iz jugovzhodne Evrope, potegovalo na letošnjem Balkan Venture Forum, ki bo 3. in 4. decembra letos potekal v Zagrebu.

Ekipa Allbatron (na sliki desno) med delovnim vikendom za pridobitev SK50 investicije.
 

Allbatron prepričal s sistemom LYRA WALLET

Podjetje Allbatron razvija in trži plačilni sistem LYRA WALLET s katerim lahko študentje prek računalnika ali mobilnega telefona plačujejo račune za študijske obveznosti. Spletna aplikacija pomaga pri informatizaciji balkanskih univerz in znatno olajša delo zaposlenim v visokošolskemu sistemu, saj omogoča enotno bazo študentov z enotnim sistemom plačil, študentom, navajenim stanja v dolgih vrstah pred plačilnimi okenci, pa močno poenostavi, pohitri in poceni plačevanje obveznosti.

Ocenjevalno komisijo tekmovanja Pioneers of the Balkans je Allbatron prepričal s svojim plačilnim sistemom Lyra Wallet.
 

Usmerjeni na Balkan

Njihov produkt je trenutno usmerjen na celotno balkansko regijo, predvsem Makedonijo, Albanijo in Turčijo. Analize so namreč pokazale, da ima velika večina tamkajšnjih univerz razdrobljen plačilni sistem univerzitetnih storitev. To pomeni, da se študijske obveznosti ne plačujejo vse v enem znesku na začetku leta, temveč študenti tekom leta v povprečju dobijo 30 računov in vse plačujejo ročno.  Za vsak izpit oziroma katerokoli transakcijo je najprej v referatu potrebno dvigniti položnico, jo nato plačati in odnesti potrdilo o plačilu nazaj v referat. Posledično nastaja velika zmeda, ki vključuje veliko nepotrebne birokracije.

 
 


Kontaktni podatki  

Naslov: Allbatron d.o.o., Aškerčeva ulica 14, 3000 Celje
Spletna stran: http://www.allbatron.comhttps://lyra.unite.edu.mk

 


 
 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave