Novica

Mlada podjetnika leta 2015 sta Anja in Alen Marić iz WoodWay

/18.6.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
Obiskovalci dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki je v sredo, 17. junija, potekal v NLB Centru inovativnega podjetništva, so lahko prisluhnili, s kakšnimi težavami in izzivi se srečujejo podjetniki. Vrhunec dogodka je bil izbor Mladi podjetnik leta 2015, zmagovalca pa sta Anja in Alen Marić iz WoodWay.

Ana in Alen Marić, WoodWay in Mlada podjetnika leta 2015 (foto: Jernej Kokol)


Zaljubljena v leseno uro

Zgodba WoodWaya se je začela, ko je Anja Marić v Stockholmu našla leseno uro, v katero se je popolnoma zaljubila. WoodWay je nov način razmišljanja, kjer se združita les in moda. Koncept podjetja je združiti vse najboljše slovenske in svetovne proizvajalce lesenih modnih dodatkov ter slediti eko trendu.
 

Veriga že šestih trgovin

Decembra 2013 je Anja Marić skupaj s partnerjem vzpostavila slovensko spletno trgovino, aprila lani pa že odprla prvo trgovinico v Radovljici. Zdaj imajo že verigo 6 trgovin, poleg Slovenije so prisotni tudi na Hrvaškem ter v Kopenhagnu na Danskem. Podjetje se v bodoče želi širiti v Skandinavijo ter na Hrvaško, zanimajo pa jih novi trgi, kot so Singapur, London, Grčija, kjer so že v dogovarjanju. Širiti se nameravajo izključno s svojim kapitalom. 

Tekst je povzet s spletne strani http://mladipodjetnik.si, celoten članek pa najdete na tej povezavi.
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave