Novica

Ameriški pospeševalnik 500 Startups vabi v svoj program v San Franciscu!

/21.5.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
Do srede, 27. maja, se lahko prijavite v program uglednega ameriškega pospeševalnika in sklada tveganega kapitala 500 Startups, tokrat za 4-mesečno uspodabljanje v San Franciscu, programe pa izvajajo še v Mountain View in Mexico City.
 

Pospeševalnik in sklad tveganega kapitala 500 Startups sta ustanovila nekdanja PayPal in Google alumnija. Vložili so že v stotine internetnih startupov v več kot 50 državah po vsem svetu. Iščejo tudi slovenska obetavna visokotehnološka start-up podjetja v fazi iskanja semenskega kapitala za izgradnjo produkta in širitev prodaje.
 

O programu

V intenziven 4-mesečni program pospeševalnika, ki se začne sredi julija letos, je sprejetih 30 podjetij, v katerega sklad vloži 125.000 USD v zameno za 5 % lastniški delež podjetja, za udeležbo v programu pa zaračuna 25.000 USD.
 
Program je osredotočen na dizajn in uporabniško izkušnjo, distribucijo in prodajo ter vitke in agilne podjetniške metodologije. V ekipi pospeševalnika je 25 ljudi, ki govorijo več kot 20 jezikov in poslujejo v več kot 12 različnih državah, imajo pa tudi izkušnje z delom v podjetjih, kot so PayPal, Google, YouTube, Yahoo, Microsoft, eBay, LinkedIn, Twitter, Apple in Facebook.
 

 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave