Novica

ABC pospeševalnik išče obetavne rešitve s področja pametnih mest, prijave do 25. marca!

/23.3.2015, Avtor: Stanislava Vabšek
Nov podjetniški pospeševalnik ABC, namenjen hitrejšemu vstopu mladih podjetij na tuje trge, k prijavi na svoj prvi razpis s področja pametnih mest vabi inovativne start-upe in mala podjetja. Rok za prijavo je sreda, 25. marec 2015.  
 


Prvi razpis za ideje s področja pametnih mest

Prvi program, ki se začne 30. marca 2015, bo med vsemi prispelimi prijavami pod svoje okrilje vzel osem najboljši ekip, ki delujejo na različnih področjih pametnih mest – od pametnih hiš in trgovine oz. maloprodaje do interneta stvari, avtomatizacije, logistike, trajnostnih rešitev, mobilnosti in energetike. Sprejete ekipe se bodo po končanem 3 mesečnem intenzivnem mentorskem programu predstavile investitorjem.
 

Ponudba pospeševalnika 

Vsak razpisan 3 mesečni program ABC pospeševalnika ponuja številne izobraževalne in ‘networking’ dogodke, mrežo uveljavljenih mednarodnih mentorjev, financiranje in dostop do globalne mreže investitorjev. Po zaključenem prvem trimesečju bodo imela podjetja priložnost, da še tri mesece prek pospeševalnika vzpostavijo stike s potencialnimi poslovnimi partnerji iz ZDA, Kitajske in drugih držav po svetu. 
 

Poligon za testiranje produktov

Pospeševalnik, ki v zameno za osem-odstotni lastniški delež v podjetju ponuja dostop do infrastrukture BTC City in IBM v skupni vrednosti več kot 350.000 EUR ter 15.000 EUR gotovine, vključenim ekipam zagotavlja tudi:
  • poligon za testiranje produktov in storitev (398.000 m2 in 21 milijonov uporabnikov letno),
  • možnost osebnega in poslovnega razvoja,
  • mentorje iz specifičnih industrij in
  • dostop do investitorjev.  

Svoje prijave oddajte na spletni strani pospeševalnika. Če imate dodatna vprašanja pišite na info@abc-accelerator.com ali obiščite spletno stran www.abc-accelerator.com.
 
NAZAJ NA VSE OBJAVE
 
Avtor vsebine: Stanislava Vabšek,
komuniciranje in pr Start:up Slovenija
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 

> Nazaj na vse objave