Opis dogodka

Techsylvanija - eden največjih 'hackathonov’ v regiji in mednarodna start-up konferenca

6. junij ob 11:30 - Techsylvania, Cluj-Napoca
 
 
Romunsko mesto Cluj-Napoca bo od 6. do 9. junija že drugo leto zapored gostil Techsylvanijo – enega največjih 'hackathonov’ in mednarodno konferenco s področja tehnologij in inovacij v regiji. Partnerskega dogodka Iniciative Start:up Slovenija se lahko udeležite z 20% popustom, če uporabite promocijsko kodo PODIMtech.

Techsylvania nudi ogromno priložnosti za mreženje in iskanje novih partnerstev, investitorjev ali mentorske pomoči globalno priznanih tehnoloških in podjetniških strokovnjakov. Prav tako je namenjena spodbujanju tehnološkega preboja idej romunskih razvijalcev.
 

24-urni 'hackaton'

Za začetek bodo udeleženci Techsylvanie svoje znanje dokazali na 24 urnem ‘hackathonu’, ki bo potekal 6. in 7. junija. Zmagovalne ekipe bodo prejele 4 Razor igralne tipkovnice Braintree, Pebble ure, naprave Garmin in druge naprave, kot so Onyx Beacons, Leap Motion, Haloband, Metaware. Poleg tega bodo lahko brezplačno uporabljale pisarniške prostore v Cluj Hub in prejele eksluzivna vabila za program pospeševalnika, ki ga bo Klub mladih voditeljev (Young Leaders Club) gostil v Constanti med 21. in 28. junijem.
 
Več kot 130 zagnanih programerjev bo lahko razvijalo inovativne aplikacije na področju interneta stvari in nosljivih naprav, najnovejših v industriji, kot so Apple ure, Moto 360, Pebble, Jawbone UP, Parrot mini droni, Google očala in platforma Metawear. Poleg tega Techsylvania ‘hackathon’ ponuja ekskluzivno priložnost za razvoj prvih romunskih aplikacij na najnovejši Applovih paradnih izdelkih. 
 

Znana govorniška imena

Drugi del Techsylvanie predstavlja mednarodna konkurenca, ki bo potekala od 8. do 9. junija. Po odmevnem uspehu lanskoletne konference, ki je gostila podjetja, kot so Twitter, Zynga, Techstars in Telenav, tudi letošnja konferenca vključuje številne zvezdniške romunske in mednarodne govorce. Med romunskimi govorniki organizatorji izpostavljajo podjetnike, kot so Andrei Dunca, soustanovitelj podjetja LiveRail, ki ga je leta 2014 za več kot 400 milijonov dolarjev prevzel Facebook, s tem, da bo Duncanov govor na Techsylvanii njegov prvi javni nastop po prevzemu.
 
Na odru se mu bodo pridružili tudi Florin Talpes, direktor Bitdefender-ja, najbolj uspešnega romuskega IT podjetja, Anda Gansca, CEO podjetja Knotch, pred kratkim nominiranega na ‘30 pod 30’ prestižni INC seznam in Flaviu Simihaian, ustanovitelj podjetja iMedicare, ki na posebni platformi lekarnam ponuja prilagojene informacije o receptih oz. zdravilih in zdravstvenemu stanju pacientov.
 
Seznam govornikov se nadaljuje z znanimi, uspešnimi podjetniki kot Gentry Underwood, ustanovitelj podjetja Mailbox, David Bettner, ustvarjalca Words with Friends, Cristopher Osborne iz Booking.com, Steffi Czerny, ustanovitelj in generalni direktor podjetja DLD Media, ki se mu bodo pridružili še menedžerji iz svetovnih IT velikanov, kot so Google, Uber, PayPal, Techstars in tudi priljubljeni novinarji medijskega portala Tech.eu.
 

Koda za 20% popust

Vstopnice za Techsylvanio se začnejo pri ceni 69 €, s tem, da ste z uporabo promocijske kode PODIMtech pri nakupu prek spletne strani http://www.techsylvania.co/conference-tickets/ upravičeni do 20% popusta.
 

Več informacij o dogodku

Vlad Ciurca ali Oana Petrus, izvršna producenta
e-mail: media@techsylvania.co
telefon: 0040 740 306 250
spletna stran: http://techsylvania.co
Facebook: https://www.facebook.com/techsylvania
Twitter: @techsylvania; #techsylvania

 
Kontaktna oseba

Stanislava Vabšek
Start:up Slovenia
T: +38631707204
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.