Opis dogodka

Posvet Zasavje - regija startupov

5. december ob 11:00 - Katapult, Gabersko 12, 1420 Trbovlje
 
 
Člane slovenske start-up skupnosti vabimo vas na posvet: Zasavje – regija startupov, ki bo v torek, 5. decembra 2017, s pričetkom ob 11. uri v podjetniškem pospeševalniku Katapult, Trbovlje.

Na posvetu, ki bo potekal v sklopu obiska vlade v zasavski regiji, bodo predstavniki medsektorske skupine predstavili izhodišča za pripravo akcijskega načrta Slovenija dežela startupov, predstavniki podjetja Dewesoft pa svoje aktivnosti in razloge za vzpostavitev podjetniškega pospeševalnika Katapult.

Start-up skupnost Slovenije je v okviru konference PODIM predsedniku vlade predstavila pregled ovir za zagonska podjetja. Za njihovo odpravo je imenovana medsektorska delovna skupina, ki bo do 31.1.2018 pripravila omenjeni akcijski načrt.

Medsektorsko delovno skupino sestavljajo predstavniki startup skupnosti, angelskih investitorjev, ministrstev in Slovenskega podjetniškega sklada. Osrednji koordinator priprave akcijskega načrta je Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije, vsebinski skrbnik pa Ministrstvo za goispodarski razvoj in tehnologijo. Startup skupnost je za posamezna področja predlaganih ukrepov podrobneje opisala ovire v praksi in predstavila primerljive dobre prakse in rešitve iz tujine, ki jih bo tudi podrobneje predstavila na posvetu.

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, najkasneje do 4.12.2017 na elektronski naslov: tatjana.debevec@gov.si.  

 
PROGRAM DOGODKA: 
Kontaktna oseba

Stanislava Vabšek
Start:up Slovenia
T: +38631707204
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.