Opis dogodka

Pravni nasveti za startupe

30. maj ob 13:45 - Tovarna podjemov
 
 
Na začetku svoje poti veliko podjetnikov "hodi" po sivem območju zakona. Večina to ne počne namerno, ampak je to posledica tega, da ima malo startupov in njihovih ustanoviteljev dovolj znanja o pravu. Prepogosto se dogaja, da verjamejo nasvetom, ki niso preverjeni in jim lahko povzročijo velike težave.

Da boste lahko "pravno korektni", skupaj z zavodom IUURI, organiziramo delavnico, ki bo pomagala podjetnikom in startupom odgovoriti na številna pravna vprašanja, s katerimi se dnevno srečujejo. Torej, rezervirajte si 30.5. ob 14.00 uri in pridite na Tovarno podjemov, z nami bosta Jan Pečar in Miha Bratina, so-ustanovitelja zavoda IUURI. 

Govorili bomo o:
  • pasteh, ki se jim startupi lahko enostavno izognejo,
  • pravnih plateh poslovanja,
  • kako ustanoviti podjete doma in v tujini,
  • ESOP - fleksibilnem nagrajevanju ekipe z vestingom delnic, in
  • kakšne pogodbe sklepati z zaposlenimi
Dovolj časa bo tudi za diskusijo in vaša konkretna vprašanja. Zaradi specifične tematike, lahko vprašanja pošljete tudi vnaprej, in sicer na info@startupmaribor.si, s pripisom vprašanje za predavatelja delavnice Pravna vprašanja za startupe. Odgovor boste prejeli na delavnici v okviru odprte diskusije, oziroma individualno po delavnici, v kolikor bo čas dopuščal.   

Po dogodku vam bomo tudi predstavili priložnosti, ki se vam ponujajo v okviru projekta Digitrans (digitalna transformacija v podonavski regiji), ki se ukvarja z digitalno transformacijo v podjetjih. Digitalna revolucija ne vpliva samo na proizvodne dejavnosti, ampak tudi na druge sektorje, kot so na primer storitve in obrti. Cilj tega projekta je spodbuditi mala in srednja podjetja, da opredelijo in aplicirajo svoj lastni digitalni poslovni model.


Kaj je IUURI?

IUURI predstavlja svežino na dokaj konzervativnem trgu pravnih storitev. Z drugačnim pristopom in razumevanjem modernega mednarodnega podjetniškega okolja podjetnikom ponuja »one stop shop« za reševanje pravno poslovnih težav. Del ekipe se je specializiral za svetovanje mladim podjetjem, ki se podajajo v podjetniške vode brez posebnih izkušenj na tem področju, kar zahteva svojstven pristop. V času delovanja je ekipa IUURI svetovala številnim uspešnim zagonskim podjetjem doma in v tujini in vedno bolj postaja del startupovskega ekosistema. V bližnji prihodnosti IUURI načrtuje tudi širitev v ZDA s sodelovanjem tamkajšnjih partnerjev, saj je čutiti vse večjo prisotnost slovenskih podjetij v ameriškem okolju. 


Kdo je Jan Pečar?

Jan Pečar je strokovnjak za intelektualno lastnino. Po končanem študiju je bil zaposlen v kolektivni organizaciji, kasneje pa skoraj štiri leta v skupini Outift7, kjer je deloval na področju prava intelektualne lastnine in prava v zabavni industriji (entertainment law). V okviru zavoda IUURI se pri svetovanju drži načela praktičnosti in želi rešitve prilagoditi potrebam startupa v katerikoli razvojni fazi – od garaže do multinacionalne korporacije. S svojimi izkušnjami nudi celostno pomoč, ki s strateškim pristopom omogoči stratupom vstop na trg z najmanj tveganja.


Kdo je Miha Bratina?

Miha Bratina je po končanem študiju prava v Ljubljani magistriral v Nemčiji (Münster) in se kot Ljubljanski doktorski študent izobraževal tudi v Kanadi (Victoria). Svojo karierno pot je začel kot svetovalec pri gradbenem podjetju, kasneje je svetoval eni najboljših odvetniških pisarn v Sloveniji nato pa je bil zaposlen kot pravni svetovalec v skupini Outfit7. Miha je strokovnjak za gospodarsko pravo, v okviru zavoda IUURI  svetuje tako slovenskim kakor tudi mednarodnim strankam. Z bogatimi izkušnjami in svojevrstnim pristopom k reševanju pravnih izzivov je en izmed pionirjev, ki slovenski pravni sistem prilagajajo potrebam startupov v vseh fazah njihovega razvoja.
 

Prijava

Kontaktna oseba

Nataša Rus
Start:up Slovenia
T: 022294270
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.