Opis dogodka

Nova znanja Growth Hackinga za startup podjetja

6. junij ob 15:45 - Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 
 
Veliko startupov se srečuje z marketinškimi izzivi, ker nimajo sredstev za marketing in nimajo osnovnega marketinškega znanja. V zadnjem obdobju je zaznati trend, t.i. »growth hacking«, ki se osredotoča na en sam cilj, to je rast, ki mu prilagaja metode, taktike in dobre prakse za pridobivanje novih kupcev.

K temu pojavu so pripomogle spremembe lastnosti tradicionalnih izdelkov in obstoj internet izdelkov ter na novo zasnovani distribucijski kanali. Tako lahko »growth hackerji« s svojim znanjem izdelkov in distribucije, najdejo iznajdljive poti za rast, ki temeljijo na tehnologiji in včasih premikajo meje tistega, kar je pričakovano ali svetovano. Growth hackerji so najbolj uspešni v tem »sovražnem« okolju, kjer tradicionalni marketingarji ne uspejo, zanašajo se na inovacije, skalabilnost, povezovanje z uporabniki, ker gradijo na pridobivanju kupcev, monetizaciji in viralnosti.

Da vas oborožimo s potrebnim znanjem, s katerim boste lahko samostojno začeli postavljati taktike in strategije rasti za svoj startup, ne zamudite praktične delavnice, kjer bosta svoje znanje z vami delila izkušena "growth hackerja", Maja Voje in Matic Užmah. V kratkem teoretičnem uvodu, kjer bomo postavili temelje za nadalnje delo boste zvedeli:
  •  kaj je »growth hacking« in kako vam lahko pomaga bomo osvetlili na praktičnem primeru startupa, ki ja zrasel z metodami growth hackinga (B2B in B2C primer),
  • pokazali bomo kako vzpostaviti proces eksperimentiranja in
  • se učili na zgodbi o rasti startupov v tujini.
V praktičnem delu bomo:
  • pogledali kako prevzemati dobre prakse od konkurence,
  • naredili seznam eksperimentov za vaše podjetje in postavili zaporedje v katerem se ga lotiti za maksimalno hitrost in rezultate ter
  • se naučili delati t.i. "engineered marketing" za rast vašega podjetja ali ideje.
Priporočamo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik. V kolikor ga nimate, nam to predhodno sporočite, da vam ga skušamo zagotoviti.
 

Kdo je Maja Voje?

Maja Voje spada med 0,1% ljudi na Twitterju, ki govorijo o »growth hackingu« in je certificirana »growth hackerka« po Growth Tribe v Amsterdamu. V zadnjih 5 letih je nastopala za več kot 50 različnih podjetij, od Googla, Rocket Interneta in za mnoge startupe po vsem svetu. Sodelovala je pri zagonu aplikacij, Kickstarter kampanji in razvila več procesov skozi Facebook oglase, LinkedIn in e-mail marketing. Trenutno dela za veliko tujih klientov kot strateg za rast. V Sloveniji je ustanovila skupnost "Growth hacking Slovenia". Je v stalnem lovu za najnovejšimi in najboljšimi trendi in eksperimentalnimi idejami, kamor jo žene velika strast poklica »growth marketingarja«. Zase pravi, da mora poskusiti prav vse trende in ideje.
 

Kdo je Matic Užmah?

Matic Užmah je so-ustanovitelj podjetja Support Hero, ki trži orodje, ki znotraj aplikacij omogoča samopomoč z napredno bazo znanja za SAAS aplikacije. Support Hero deluje z velikimi igralci na tem področju kot so KissMetrics, AgoraPulse, Zemanta in Drift. Odgovoren je za vizijo, strategijo in rast podjetja, ter najpomembneje, da so uporabniki srečni, ko uporabljajo SupportHero. Skrbi tudi za oblikovanje kulture podjetja in inoviranja priložnosti rasti. V preteklotsi je pomagal pri rasti Codeable, številka 1 WordPress outsourcing plaftorme, ki je v manj kotenem letu zrasla iz 200.000$ prihodkov na mesec na 500.000$ prihodkov na mesec . 
 

Prijava


 
Kontaktna oseba

Nataša Rus
Start:up Slovenia
T: 022294270
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.