Opis dogodka

Kako zasnovati odlično uporabniško izkušnjo?

13. junij ob 15:45 - Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 
 
Vsako sekundo izhajajo nove in nove aplikacije na številnih platformah. Obstaja pa problem, saj le nekatere aplikacije preživijo, večina pa jih propade. Darwinova teorija o evoluciji in prilagodljivosti deluje tudi na področju podjetništva. Preživijo namreč samo aplikacije, ki so narejene po meri svojih uporabnikov. 

Za razvoj najboljših digitalnih produktov je ključnega pomena, da njegovi ustvarjalci razumejo pomen dobre uporabniške izkušnje. Dobra uporabniška izkušnja povečuje prodajo, dodaja vrednost, manjša stroške in izboljša ugled produkta/znamke. Z drugimi besedami, poglobiti se morajo v uporabnika. Kdo je? Kaj si želi in potrebuje? Kako se obnaša v različnih situacijah? Zakaj se tako obnaša? Kaj ga navdušuje in česa ne mara?  
 
UX je kratica za "User Experience", ki da aplikacijam in produktom dodano vrednost. Osredotoča se na človekova čustva, doživljanje in stališča o uporabi nekega produkta, sistema ali storitve. Vključuje izkustvene, čustvene in pomenske poglede človeško-računalniških interakcij in produktnega lastništva. 

Poznavanje področja je ključno za uspeh produkta na trgu. Prihrani vam lahko veliko razočaranja, jeze in denarja, zato smo povabili Primoža Škergeta iz D•Labs, ki bo za vas izvedel praktično delavnico. 

Naučil vas bo: 
  • kako narediti raziskavo uporabnikov, 
  • kako definirati probleme in kako postaviti prioritete, 
  • različnih metod prototipiranja, 
  • kako narediti hiter test uporabnosti, 
  • kako narediti načrt meritev in
  • kako narediti feedback loop. 
 

Kdo je Primož Škerget?

Je oblikovalec na D•Labs, ki jo sestavlja slovenska ekipa internetnih veteranov, strokovnjakov za produkte in predanih agilnih razvijalcev. Skozi leta so z gradnjo uspešnih internetnih produktov svojim strankam pomagali razvijati posel v novi dobi. Močno se osredotočajo na uporabnike in strastno vpleteni v razvojni proces. Vendar so tudi hladni in analitični, ko pride čas za preverbo donosnosti naložb. Z novimi strankami običajno začnejo z majhnim (vendar skalabilnim) projektom, opazujejo rezultate, potem pa uspešne dele izdelka hitro skalirajo. 
 

Prijava


Kontaktna oseba

Nataša Rus
Start:up Slovenia
T: 022294270
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.