Opis dogodka

Start:up Müsli: Uporabniška izkušnja in moč designa

18. oktober ob 19:05 - Start:up Maribor
 
Pri razvoju produkta je izjemno pomembno, da bo ta na koncu našel uporabnika. Dobra uporabniška izkušnja povečuje prodajo, zvišuje vrednost, zmanjšuje stroške in izboljša ugled produkta/podjetja.  Zato nas mora zmeraj v prvi vrsti zanimati uporabnik. Pri tem se moramo med drugim vprašati:
  • Kdo je uporabnik?
  • Kaj potrebuje in česa ne?
  • Kako se obnaša, in zakaj se tako obnaša kot se?
  • Kakšen je njegov problem in ali se ga sploh zaveda?
  • Kako in kdaj uporablja produkt?
Osnovna naloga uporabniške izkušnje je torej z načrtovanjem ustvariti takšne produkte, ki so enostavni za uporabo, imajo visoko dodano vrednost ter so učinkoviti za končnega uporabnika.
Pogovarjali se bomo z Jarotom Žurajem in Tadejem Muršičem, ki sta se veliko ukvarjala z uporabniško izkušnjo in dizajnom produkta Simarin Pico, oziroma naprednim navtičnim merilnikom energije, nivojev in barograf, ki rešuje težave z akumulatorji in izpadi električne energije na plovilih.  Lastnikom plovil in charterskim najemodajalcem omogoča velike prihranke, opremljevalcem plovil pa visoko dodano vrednost za razumno ceno. Z nekaj modifikacijami je napravo mogoče uporabiti tudi na trgu avtodomov in prikolic za kampiranje. V zadnjih mesecih je produkt doživel tehnološki in dizajnerski preboj. Kako, kaj, kdaj in koga vse so s produktom prepričali, da bo produkt serijsko vgradil v svoja plovila izveste na prvem jesenskem Müsliju 2016.

Kdo je Jaro Žuraj?

Soustanovitelj in eden izmed gonilnih pedalov podjetja SIMARINE. Izkušen startupovec je diplomirani pravnik, ki ga zanima skoraj vse, razen pravo. Komunikator s številnimi poznanstvi. Opiše se kot: «Nešto izmeđ« med tehnikom in oblikovalcem. Rad potuje, pleše, igra kitaro, kuha, športa in kot vsak pravi podjetnik, hodi po robu.  

Kdo je Tadej Muršič? 

Tadej je ustanovitelj in direktor podjetja Andivi, ki razvija mobilne rešitve za nadzor pametnih hiš. Njegovo strast do oblikovanja popolne uporabniške izkušnje in dovršenega designa udejanja tudi s svetovanjem podjetjem pri zasnovi vrhunskih produktov. Kako dober je pri svojem delu zgovorno potrdi tudi uvrstitev med deset najboljših produktov na svetovno uveljavljeni start-up konference The Next Web. Tadej je tudi investitor in aktivni član ekipe SIMARINE. 
 

Prijava

Kontaktna oseba

Nataša Rus
Start:up Slovenia
T: 022294270
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.