Opis dogodka

Lidlov inovativni vikend oz. poslovni hackathon!

17. september ob 8:00 - ABC Hub, BTC Ljubljana (spodnje nadstropje Emporiouma)
 
 

Hackfest, Codefest ali dan hekanja je dogodek, na katerem se običajno zberejo računalniški programerji, tako profesionalci kot entuziasti, ki s skupnimi močmi rešujejo (”hekajo”) različne izzive in tako sodelujejo pri razvoju programske opreme. Kaj pa, če bi vam povedali, da obstajajo dogodki, na katerih lahko ”hekate” tudi poslovne rešitve? Eden takih je tudi Lidlov inovativni vikend oz. poslovni hackathon, ki bo na sporedu 17. in 18. septembra 2016. S skupnimi močmi ga organizirata ABC pospeševalnik in Lidl Slovenija, nanj pa se lahko prijavite do 12. septembra 2016!
 
ABC podjetniški pospeševalnik je v letošnjem letu organiziral, sodeloval ali vsaj podprl vse večje podjetniške in programske hackathone v Sloveniji, kot so Nasa Space Apps Challenge, BIC International Business Hackathon in Dragon Hack Ljubljana. Z letošnjo jesenjo pa se podaja še v intenzivnejšo izgradnjo inovativne poslovne kulture v Sloveniji.

V ABC pospeševalniku so namreč oblikovali 3-mesečni podjetniški startup program, namenjen podjetjem, ki želijo v svojo poslovno kulturo vnesti več startup razmišljanja, še dodatno spodbuditi inovativni potencial svojih zaposlenih ter se nenazadnje povezovati z inovativnimi posamezniki in ekipami izven podjetja.
 
A naprej so potrebne dobre ideje. Zato bo ABC pospeševalnik v sodelovanju z Lidlom Slovenija 17. in 18. septembra 2016 izvedel ”Lidlov inovativni vikend”, poslovni hackathon, na katerem bodo lahko udeleženci reševali različne Lidlove izzive, iskali načine za izboljšanje Lidlovih procesov ali odpirali obzorja za nove nakupovalne izkušnje in ponudbe.
 
Lidlov poslovni hackathon bo dvodnevni izziv, na katerega se lahko prijavijo vsi, ki so kdaj razmišljali, kako bi lahko izboljšali segmente poslovanja Lidla ali podobnega večjega podjetja – bodisi prodajo, logistiko, nakupovalno izkušnjo ali podporne procese. K prijavi vabijo vse, ki znajo razmišljati širše, izven okvirjev in so polni inovativnih idej. Konkretni izzivi so za zdaj še skrivnost.
 
Hackathon bo potekal 17. in 18. septembra v Ljubljani, udeležilo pa se ga bo lahko največ 100 udeležencev.
 
Prijave na Lidlov poslovni hackathon lahko oddate do 12. septembra 2016 do 12. ure na spletni strani abc-accelerator.com/lidl-hackathon, kjer lahko izveste tudi več podrobnosti o samem dogodku.
 
Zmagovalna ekipa bo prejela 1.000 EUR v obliki Lidlovih nakupovalnih bonov, najbolj prodorni posamezniki pa bodo dobili tudi možnost, da sodelujejo v 3-mesečnem ABC podjetniškem startup programu.

Več informacij: Edina Dyachenko, vodja marketinga in PR, +386 40 504 063, edina@abc-accelerator.com


- - - 

O ABC pospeševalniku:

ABC pospeševalnik je od ustanovitve lanskega marca uspešno pospešil, investiral in na trg poslal kar 28 mladih zagonskih podjetji iz Slovenije in tujine. V letošnjem letu bodo v njihovem četrtem programu Internet of Things & Internet of Everything, pod svoje okrilje sprejeli kar 30 podjetij in sicer v prostore ABC Hub-a, ki je prav tako odprt za ostala podjetja, ki iščejo prostore za rast svojega podjetja. Po otvoritvi podjetniškega Hub-a v Nemčiji, v Silicon Valleyu in od leta 2017 naprej tudi v Chilu in Bangaloreju v Indiji, bodo podjetja lahko pospešila svoje rešitve na vseh koncih sveta. ABC gradi tudi virtualno platformo, ki bo inovativne ekipe in posameznike popeljala preko vseh meja.
 

O Lidlu Slovenija:

Lidl Slovenija je na slovenskem trgu prisoten od leta 2007, trenutno ima 47 trgovin in en logistični center ter zaposluje skoraj 1300 sodelavk in sodelavcev. Leta 2013 so v Lidlu Slovenija oblikovali trajnostni koncept Ustvarimo boljši svet, s katerim izkazujejo predanost podjetja družbeno odgovornemu poslovanju. K aktivnemu sodelovanju s pozitivnim zgledom spodbujajo sodelavce, dobavitelje, partnerje in kupce. V skladu s svojo zavezo trajnostnemu načinu poslovanja se zavedajo potrebe po spodbujanju inovativnega načina razmišljanja in delovanja znotraj podjetja in v sodelovanju s kupci ter širšo družbo.
 
 


 
 

 
 

 
 
Kontaktna oseba

Stanislava Vabšek
Start:up Slovenia
T: +38631707204
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.