Opis dogodka

9. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij in Dan inovativnosti 2016!

21. september ob 9:00 - Kongresni center Brdo pri Kranju
 
 
V sredo, 21. septembra 2016, bo v organizaciji Centra za prenos tehnologij in inovacij na Institutu »Jožef Stefan« ter v sodelovanju z Dnevom inovativnosti 2016 potekala 9. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij. Na konferenci bodo podelljene posebne nagrade za najboljše inovacije iz javnih raziskovalnih organizacij v letu 2016, člani komisije pa bodo tehnologije z najvišjim tržnim potencialom nagradili z denarnimi nagradami v skupni višini 2.000 EUR.

Na letošnji konferenci bodo obravnavane sledeče tematike:

Raziskave in inovacije v okviru Obzorja 2020
- Kako se pripraviti na delovni program 2018-2020
- Tematike, obravnavane v 2014-2015 in 2016-2017, ter kako pristopiti k zadnjemu obdobju
- Evropske mreže in lobističen pristop k oblikovanju trga financiranja RTD

Raziskave in inovacije v drugih delovnih programih
- Sinergije z drugimi programi

Raziskave in inovacije za Evropo
- Odgovorne raziskave in inovacije (predstavitev koncepta, primeri dobrih praks, izkušnje)
- Kako družbo/javnost vključiti v načrtovanje raziskav in inovacij?
 


Nagrada za najboljše inovacije v letu 2016

Na konferenci bodo podelljene posebne nagrade za najboljše inovacije iz javnih raziskovalnih organizacij v letu 2016. Poudarek tekmovanja je na predstavitvi poslovnih predlogov pred ocenjevalno komisijo, ki jo sestavljajo investitorji in strokovnjaki s področja komercializacije tehnologij. Člani komisije bodo tehnologije z najvišjim tržnim potencialom nagradili z denarnimi nagradami v skupni višini 2.000 EUR.

Za prijavo najboljše inovacije preberite javni razpis, objavljen na spletni strani dogodka, shranite prijavni obrazec, ga izpolnite in ga do 1. septembra 2016 pošljite na naslov tehnologije@ijs.si. 
Kontaktna oseba

Stanislava Vabšek
Start:up Slovenia
T: +38631707204
Lokacija

http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
Start:up Slovenia
Iniciativa Start:up Slovenija je aktivna povezovalka in promotorka javnih ter zasebnih deležnikov slovenskega start-up ekosistema. V sodelovanju z njimi izvajamo in promoviramo tudi javne nacionalne programe za podporo inovativnega podjetništva. Z vsemi naštetimi aktivnostmi in partnerji si prizadevamo postaviti Slovenijo na zemljevid uveljavljenih evropskih start-up vozlišč. Nosilca Iniciative sta strateško povezana Tovarna podjemov in Tehnološki park Ljubljana. Člani iniciative so Primorski tehnološki park, Pomurski tehnološki park, Inkubator Savinjske regije, SAŠA inkubator, RC IKT in RCR Zasavje. Vse partnerje Iniciative najdete na www.startup.si/sl-si/delezniki. Več...
 


> Nazaj na vse dogodkeKoledar dogodkov
> Pokaži vse dogodkeNe zamudite novosti na startup sceni!

Prijavite se na naše e-novice in obveščali vas bomo o vseh aktualnih dogodkih, novicah, dosežkih in razpisih.